VictoriaOnline
FRUMUSETE

Machiajul permanent

Machiajul permanent oferă posibilitatea ca, la trezire, să mergem direct la piscină sau la serviciu, la sala de sport, fără ca apa sau transpiraţia să ne strice machiajul. Nu mai trebuie să ne privim tot timpul în oglindă, de teamă că machiajul nostru a avut de suferit. Acestea sunt câteva motive pentru care unele femei optează pentru machiajul permanent.

Machiajul permanent, cunoscut şi sub numele de micropigmentare, nu e prea diferit ca procedură decât tatuajele. S-a născut din necesitatea de a nu avea grija machiajului dimineaţa, când poate am întârziat la serviciu, sau de a ne reface machiajul în timpul zilei, de mai multe ori. Persoanele care locuiesc în medii umede pot beneficia de această procedură, precum şi persoanele care au anumite defecte de corectat. Nu se recomandă însă persoanelor care au diabet sau alte boli, ca epilepsia.

Durata machiajului permanent variază de la 7-8 luni la 2-7 ani. Ca şi în cazul tatuajelor, cei care execută machiajul permanent sfătuiesc să se refacă procedura la un interval de doi ani, pentru a redefini detaliile.

Procedurile cele mai solicitate sunt:

• Machiajul ochilor
• Machiajul sprâncenelor
• Machiajul buzelor
• Machiajul scalpului

Ochi
De fapt, machiajul ochilor nu înlocuieşte complet machiajul de zi cu zi, doar constituie baza sa. Procedura solicitată cel mai frecvent este linia eyeliner-ului. Femeile sunt sfătuite să opteze pentru un machiaj permanent lejer, care să se potrivească oricărei ocazii, simplu şi deloc extravagant, care să nu rişte să nu mai fie la modă sau să le plictisească la un moment dat.

Sprâncene
Desenarea şi definirea sprâncenelor sunt foarte solicitate de femei, care, după ani de utilizare a pensetei, au probleme cu estetica sprâncenelor. Sprâncenele sunt desenate fir cu fir, iar rezultatul va fi atât de natural, că doar la atingere vă veţi putea da seama că sprâncenele nu sunt naturale.

Buze
De obicei, această procedură e utilizată pentru a corecta imperfecţiunile buzelor, modificând fie conturul, fie culoarea. Se recomandă alegerea unei culori de pigmentare apropiate de culoarea buzelor dumnevoastră.

Scalpul
Se colorează unele puncte ale scalpului pentru a camufla rărirea părului. Efectul va fi foarte natural.

RISCURILE

– infecţii provocate de ace sau instrumente nesterilizate care pot cauza transmiterea de boli infecţioase (de exemplu, hepatita);
– Reacţiile alergice sunt destul de rare, dar se tratează greu, dat fiind că pigmenţii utilizaţi nu pot fi îndepărtaţi uşor.
– Formarea de granuloame;
– formarea cicatricilor;
– descuamare, formarea de vezicule.

Pot apărea efecte secundare ca: dureri, umflături, prurit şi denivelari ale pielii.

Related posts

Epilare definitivă cu laserul Soprano Ice în cabinetele FinestetLine

Victoria

10 sfaturi pentru un păr cu volum

Victoria

Cum să fac să îmi crească părul mai repede?

Victoria

Leave a Comment

Shares