VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE LIFESTYLE

Ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati ulei de argan

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara ulei de argan:

1. Cumparati ulei pur

Cititi eticheta produsului si cautati cuvinte ca „ulei de argan pur sau spinosa Argania L ulei pur”. Evitati produsele pe care se specifica „infuzat cu ulei de argan sau poate contine ulei de argan”. Verificati lista ingredientelor pentru uleiul de argan. Nu aruncati banii pe produse care contin 2% ulei de argan sau ceva asemanator. Cumparati ulei de argan adevarat si credeti-ma ca va merita. De asemenea, retineti ca uleiul de argan nu este acelasi lucru cu uleiul de/ din Maroc. Uleiul marocann contine mai multi siliconi decat uleiul de argan, prin urmare nu are beneficii mai mari decat un unei de argan pur.

 

2. Nu cumparati ulei de argan ieftin.

Uleiul de argan este disponibil pentru aproape 30 lei/ 50 ml ( http://probiolife.ro/product/5564/ulei-de-argan-bio-50ml-adams-vision.html 0 ). Daca gasiti ulei de argan pur mai ieftin de atat cel mai probabil este contrafacut.

3. Verificati ambalajul.

Uleiul de argan se strica si isi schimba culoare atunci cand sta in lumina soarelui sau cand nu este pastrat in conditii optime, in recipiente din plastic. Cel mai sigur este sa cumparati ulei de argan disponibil in sticle colorate.

4. Nu cumparati o cantitate mare de ulei de argan o data.

Ideea este ca uleiul de argan are o durata maxima de depozitare de 24 de luni de la extractie. Prin urmare, nu cumparati o cantitate prea mare de ulei de argan daca sunteti sigur ca nu il veti putea utiliza in decurs de doi ani.

5. Testul mirosului.

Uleiul de argan miroase a alune. Deoarece mirosul este subiectiv, mai degraba as spune sa verificati ca mirosul sa nu fie rau (adica sa nu fie ranced) sau vedeti daca nu are deloc miros (in acest caz a fost filtrat prea tare asa ca nu mai este eficient). Uneori uleiul de argan care provine din excrementele caprelor miroase atat de urat incat e nevoie sa-l dezinfecteze. Sigur nu vreti sa folositi un astfel de ulei.

6. Testul de aspect:

Ar trebui sa aiba culoarea aurului si sa observati mici reziduuri in flacon. Aceste reziduuri ramand pe sticla pentru ca uleiul extras integral nu se poate decanta complet.

7. Testul de atingere:

Uleiul de argan se simte moale si matasos, dar nu gras. Orice ulei gras si lipicios este contrafacut.

8. Cumparati de la firme recunoscute, specializate in distributia produselor naturale. Evitati sa cumparati ulei de argan de la persoane fizice necunoscute

Acestea sunt criteriile de care ar trebui sa tineti cont atunci cand cumparati ulei de argan.

Related posts

Iluminat decorativ pentru acasă cu benzi LED

Victoria

Uleiul de măsline şi frumuseţea

Victoria

Ce brad artificial de Craciun sa cumperi pentru un birou

Victoria

Leave a Comment

Shares