VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE SANATATE

Aloe vera şi frumuseţea

Aloe vera este o plantă tămăduitoare folosită pentru a trata arsurile solare, arsurile minore, zgârieturile, mâncărimile, muşcăturile de insecte, artrita şi constipaţia. Este folosită şi în cosmetică datorită proprietăţilor sale deosebite. O regăsim în multe produse cosmetice, dar o putem cultiva şi folosi şi noi.

Aloe vera are proprietăţi tămăduitoare, calmante. Sucul, frunzele sau gelul de aloe vera pot fi folosite pentru a trata diferite problemele ale pielii, dar şi pentru a calma sistemul digestiv. Are proprietăţi antiinflamatoare şi substanţe analgezice. Poate fi folosită cu succes şi în inflamaţiile pielii.

Aloe vera furnizează organismului vitamine, minerale şi 18 aminoacizi. În compoziţia acestei plante se găseşte acid caprilic, o substanţă cu proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice. De asemenea, ajută la refacerea organismului după intoxicaţii şi după iradieri.

În cosmetica sunt valorificate proprietăţile tonifiante ale sucului de aloe. Ajută la regenerarea celulelor şi frânează îmbatrinirea pielii. Este folosită şi pentru a preveni apariţia ridurilor aplicând 10 minute comprese cu suc proaspat de aloe. Dacă aveţi pielea uscată, dupa îndepartarea compreselor, aplicaţi o cremă hidratantă.

Dacă suferiţi de acnee, aveţi o piele grasă, iritaţii, folosiţi cu încredere compresele cu suc de aloe. Tăiaţi mărunt frunzele de aloe. Puneţi-le în frigider, învelite într-o folie din plastic, timp de două săptamâni. Jeleul obţinut se pune într-un borcan din sticlă. După două zile, se întinde pe faţa hidratată cu cremă, iar după 15-20 de minute se spală cu apă rece.

Dacă aveţi un ten uscat, amestecaţi un galbenuş de ou cu o lingură de smântână, o lingură de făină, o lingură de miere şi una de suc proaspat de aloe.

Dacă aveţi ochi obosiţi, cearcăne, aplicaţi rondele de dovlecel pe ochii închişi, apoi acoperiţi faţa cu un prosop umed timp de 10 minute. Îndepartaţi dovlecelul şi aplicaţi pe pielea din jurul ochilor suc proaspat de aloe.

Related posts

Ce avantaje au ferestrele termopan?

Victoria

Cele mai bune sisteme de încălzire în pardoseală le găsiți pe mag-instal.ro

Victoria

Cum să vă stabiliți obiective realiste și să le atingeți

Victoria

Leave a Comment

Shares