VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE NUTRITIE SANATATE

Cum am slăbit 5 kg în două luni: Metodele mele încercate și testate

Dacă doriți să scăpați de câteva kilograme în plus, nu sunteți singur. Pierderea în greutate este un obiectiv comun pentru multe persoane, dar poate fi dificil să știți de unde să începeți. Ca cineva care a luptat cu pierderea în greutate în trecut, înțeleg provocările care vin odată cu încercarea de a pierde acele kilograme în plus. Cu toate acestea, după ani de încercări și erori, am găsit în cele din urmă o metodă care funcționează pentru mine. În doar două luni, am reușit să pierd 5 kilograme și sunt încântat să împărtășesc metodele mele testate cu voi. De la ajustarea dietei mele la încorporarea mai multor exerciții în rutina mea, aceste sfaturi simple, dar eficiente, vă pot ajuta să atingeți și voi obiectivele de pierdere în greutate. Deci, dacă sunteți pregătit să faceți o schimbare și să vedeți rezultate reale, continuați să citiți pentru a afla despre călătoria mea și strategiile care m-au ajutat să pierd în greutate și să o mențin.

Stabilirea unor obiective realiste de pierdere în greutate

Primul pas important în atingerea oricărui obiectiv de pierdere în greutate este să vă stabiliți obiective realiste. În timp ce poate fi tentant să vă doriți să pierdeți multe kilograme într-un timp scurt, acest lucru poate fi nerealist și poate duce la dezamăgire și chiar abandonarea obiectivului.

Pentru mine, obiectivul meu inițial a fost să pierd aproximativ 2 kilograme într-o lună. Am făcut acest lucru pentru a nu mă simți copleșită de obiectivul meu și pentru a putea să mă concentrez pe obiective mai mici, ușor de atins. După ce am atins acest obiectiv, am adăugat încă 2 kilograme în pierderea mea totală într-o lună următoare. Continuând să adaug obiective mici și realiste în timp, am reușit să pierd în greutate într-un mod sustenabil și să mă mențin motivată.

Un alt aspect important în stabilirea unor obiective realiste este să luați în considerare stilul dvs. de viață. Dacă sunteți o persoană ocupată cu un program aglomerat, poate fi dificil să vă angajați să faceți exerciții fizice zilnice sau să vă pregătiți mese complexe. În acest caz, este important să vă stabiliți obiective care se potrivesc cu stilul dvs. de viață și să căutați modalități de a face mici schimbări care pot avea un impact mare.

Importanța urmăririi progresului

Urmărirea progresului dvs. este crucială pentru a vă menține pe drumul cel bun și pentru a vă menține motivat. În timp ce cântărirea zilnică poate fi utilă, nu este singura modalitate de a urmări progresul. În schimb, puteți să vă măsurați circumferința taliei sau să vă faceți fotografii înainte și după pentru a vedea diferența în corpul dvs.

Pentru mine, am început prin a-mi măsura circumferința taliei și a-mi face fotografii înainte de a începe să îmi schimb dieta și să îmi adaug mai multe exerciții fizice. Am continuat să mă măsoară și să fac fotografii în fiecare săptămână și am observat cum corpul meu se transforma treptat. Această urmărire regulată a progresului meu m-a ținut motivată și mi-a dat un sentiment de realizare atunci când am văzut diferențele în corpul meu.

Schimbările dietetice care au funcționat pentru mine

O parte importantă a pierderii în greutate este să faceți schimbări în dieta dvs. În timp ce există multe diete diferite care promit rezultate rapide, este important să alegeți o dietă care este durabilă pe termen lung și care vi se potrivește.

Pentru mine, am început prin a-mi analiza obiceiurile alimentare și am identificat zonele în care puteam face schimbări. Am început prin a reduce cantitatea de dulciuri și alimente procesate pe care le consumam și am început să adaug mai multe fructe și legume în dieta mea. De asemenea, am început să îmi portionez mesele în mod corespunzător și să îmi planific mesele în avans pentru a evita tentația de a mânca alimente nesănătoase.

În timp ce a face schimbări în dieta dvs. poate fi dificil la început, este important să găsiți alimente și mese care vă plac și care sunt satisfăcătoare. În acest fel, veți fi mai puțin tentat să mâncați alimente nesănătoase și veți putea să vă mențineți dieta pe termen lung.

Rolul exercițiilor fizice în pierderea în greutate

În afară de schimbările dietetice, exercițiile fizice sunt, de asemenea, un factor important în pierderea în greutate. Este recomandat să faceți cel puțin 150 de minute de exercițiu moderat pe săptămână pentru a vă menține sănătos și a pierde în greutate.

Pentru mine, am început prin a face plimbări de 30 de minute în fiecare zi și am adăugat treptat mai multe exerciții în rutina mea. Am început să fac exerciții de forță pentru a îmbunătăți tonusul muscular și am adăugat și exerciții cardiovasculare pentru a arde mai multe calorii.

Este important să găsiți un program de exerciții fizice care vi se potrivește și să îl mențineți. Dacă nu vă place să alergați, încercați să faceți o plimbare în aer liber sau să înotați. Există multe opțiuni diferite pentru a face exerciții fizice, deci ar trebui să găsiți ceea ce funcționează pentru dvs.

Găsirea unei rutine de antrenament care funcționează pentru dvs.

Un aspect important în găsirea unei rutine de antrenament care funcționează pentru dvs. este să găsiți activități care vă plac și care sunt sustenabile pe termen lung. Dacă nu vă place să faceți exerciții fizice la sală, încercați să faceți exerciții acasă sau să încercați activități în aer liber, cum ar fi ciclismul sau alergarea.

Pentru mine, am început prin a face exerciții fizice acasă și apoi am adăugat mai multe activități în aer liber, cum ar fi ciclismul și yoga. Am găsit că îmi place să încerc lucruri noi și să îmi diversific rutina de antrenament pentru a rămâne motivată.

De asemenea, este important să vă dați corpului timp pentru a se recupera între antrenamente. Dacă faceți exerciții fizice în fiecare zi, este posibil să vă supraantrenați și să vă expuneți riscului de accidentare. În loc să faceți exerciții fizice în fiecare zi, încercați să faceți exerciții fizice de câteva ori pe săptămână și să vă dați corpului timp pentru a se recupera.

Sfaturi pentru a rămâne motivați și a evita tentația

Una dintre cele mai mari provocări în timpul pierderii în greutate este să rămâneți motivați și să evitați tentația. Este important să aveți un plan de acțiune pentru a face față tentației și pentru a vă menține motivat.

Pentru mine, am găsit că înregistrarea progresului meu și împărtășirea obiectivelor mele cu prietenii și familia m-au ajutat să rămân motivată și responsabilă. De asemenea, am încercat să găsesc alternative sănătoase la alimentele nesănătoase care mă tentau, cum ar fi înlocuirea ciocolatei cu fructe sau a chipsurilor cu legume tăiate.

În plus, este important să aveți răbdare și să nu vă așteptați să vedeți rezultate imediat. Pierderea în greutate poate fi un proces lent și poate fi tentant să vă dați bătuți. În loc să vă concentrați pe numărul de kilograme pierdute, încercați să vă concentrați pe stilul de viață sănătos pe care îl construiți și pe obiectivele mici pe care le atingeți.

Cum să faceți față eșecurilor și platourilor

Este inevitabil că veți întâmpina eșecuri și platouri în timpul procesului de pierdere în greutate. Este important să aveți un plan de acțiune pentru a face față acestor situații și pentru a vă menține motivat.

Pentru mine, am încercat să găsesc modalități de a face față stresului și anxietății care m-au determinat să mă întorc la obiceiurile alimentare nesănătoase. Am încercat să fac meditație și yoga pentru a mă ajuta să gestionez stresul și să mă concentrez pe obiectivele mele de pierdere în greutate.

În plus, este important să vă dați seama că platourile sunt normale și pot fi depășite. Încercați să faceți schimbări minore în dieta sau rutina de antrenament pentru a trece peste platoul și a vă menține în continuare progresul.

Sărbătorirea succeselor mici pe parcurs

În timp ce este important să vă concentrați pe obiectivele mari de pierdere în greutate, este important să sărbătoriți și succesele mici pe parcurs. Fie că este vorba de a vă atinge obiectivul zilnic de exerciții fizice sau de a evita alimentele nesănătoase, este important să sărbătoriți aceste realizări și să vă mențineți motivat.

Pentru mine, am încercat să îmi acord timp pentru mine și să fac lucruri care mă fac să mă simt bine, cum ar fi să îmi cumpăr haine noi sau să îmi împărtășesc realizările cu prietenii și familia mea.

Pierderea în greutate poate fi un proces dificil, dar prin stabilirea de obiective realiste, urmărirea progresului, schimbarea dietei și adăugarea exercițiilor fizice în rutina dvs., puteți să atingeți obiectivele dvs. de pierdere în greutate și să vă mențineți sănătoși și motivați. În cele din urmă, este important să găsiți ceea ce funcționează pentru dvs. și să faceți schimbări care sunt sustenabile pe termen lung.

Related posts

Cum să alegi o cazare perfectă pentru vacanța de vis

Victoria

Mese și măsuțe de toaletă pentru confortul tău

Victoria

Ce sunt fibrele alimentare și în ce alimente le găsim?

Victoria

Leave a Comment

Shares