VictoriaOnline
FRUMUSETE

Cum să fac să îmi crească părul mai repede?

În ciuda numeroaselor reclame, experţii spun că nu există metode de a face părul să crească mai repede decât e menit să crească, însă există anumite practici care trebuie evitate pentru a nu încetini creşterea sa.

1. Trataţi-vă părul cu blândeţe. Părul cade singur natural, dar, dacă trageţi de el, puteţi grăbi acest proces.

Nu vă strângeţi părul tare în cozi sau cocuri.

Pieptănaţi-l bând. Folosiţi un pieptăn cu dinţi rari pentru a îl descurca şi a preveni ruperea sa.

Pieptănaţi-vă înainte de a vă spăla părul. Reduceţi astfel o periere mai intensă după spălare.

Reduceţi folosirea ondulatorului, plăcii. Acestea contribuie la căderea şi ruperea părului.

Evitaţi sau reduceţi decolorările, vopsirile, permanentul. Şi acestea cauzează căderea şi ruperea părului.

2. Luaţi zilnic o tabletă de multivitamine. Corpul dumneavoastră are nevoie pentru a produce un păr sănătos. Rezultatele se văd după câteva luni, aşadar trebuie să aveţi răbdare.

Deficienţa de fier poate cauza căderea părului. Femeile cu menstruaţii abundente pot avea deficit de fier. Totuşi, dacă nu aveţi deficit de fier, nu trebuie să luaţi suplimente de fier. Dacă luaţi o tabletă de multivitamine şi consumaţi alimente bogate în fier este mai mult decât destul.

Dacă sunteţi vegetariană, consumaţi alimente bogate în vitamina C când mâncaţi legume bogate în fier. Vitamina C va ajuta corpul să absoarbă fierul din acestea.

Nu cumpăraţi suplimente ca biotina. Deşi se spune că biotina ajută părul să crească, niciun studiu nu a demonstrat asta. Totuşi, căderea părului este un semn al deficitului de biotină.

3. Evitaţi să pierdeţi multe kilograme rapid. Pierdeţi kilograme, pierdeţi şi păr. Dietele cu proteine şi fier puţin, precum şi cele cu multe proteine, dar puţine fructe şi legume (Atkins) pot cauza căderea părului. Cel mai bine este să aveţi un regim echilibrat şi să scădeţi caloriile treptat.

4. Relaxaţi-vă. Stresul cauzează căderea reversibilă a părului.

5. Părul este oglinda sănătăţii dumneavoastră. Anumite deficite pot cauza încetinirea creşterii şi subţierea părului. Problemele hormonale, cum ar fi hipotiroidismul şi sindromul ovarelor polichistice, pot cauza subţierea firului de păr, căderea şi rărirea părului. Dacă părul se răreşte sau se opreşte din creştere pe o perioadă mai mare de câteva luni, ar trebui să consultaţi un medic.

6. Încercaţi să nu vă spălaţi părul zilnic. Sebumul protejează părul dumneavoastră mai bine decât orice altceva. Înainte de spălare, pieptănaţi-vă părul de la rădăcină la vârfuri, pentru ca vârfurile să beneficieze de hidratare.

7. Folosiţi măşti de păr. Preparaţi măşti cu gălbenuş de ou, ulei de ricin, de jojoba, de măsline. Nu lăsaţi masca mai mult de zece ore. Folosiţi un şampon blând şi clătiţi-vă cu apă rece.

8. Tundeţi-vă vârfurile la şase-opt săptămâni.

9. Evitaţi taparea frecventă a părului.

Related posts

Trucuri pentru un machiaj impecabil

Victoria

Cosmetologia hardware moderna: cele mai bune tehnici hardware pentru intinerire si corectare a corpului

Victoria

Nuante superbe de blond pentru par!

Victoria

Leave a Comment

Shares