VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

Cum sa „traiesti clipa”

Cum se face ca avem intotdeauna timp pentru toate, dar nu si pentru visul nostru? Cum putem sa ne vindem atat de usor timpul pentru a munci la visul altora si cand vine vorba sa muncim la visul nostru suntem prea „obositi”? Cum de ajungem sa ne inrobim viata in tot felul de lucruri, ce nu conteaza pentru noi, in loc sa stralucim acolo unde am fost meniti?

Sunt sigur ca am putea imediat sa venim cu un raspuns la toate aceste intrebari, doar ca probabil nu ar fi raspunsurile salvatoare, ci doar niste scuze extrem de credibile pentru cei din jur si in special pentru noi.

Cred ca un numar infim de oameni nu ar shimba nimic in viata lor daca ar putea sa se intoarca in timp, pentru ca acestia probabil au descoperit cheia adevarata a unei vieti fericite si au inteles imaginea de ansamblu, dar in schimb ceilalti, probabil si-ar schimba capitole intregi din viata sau poate chiar intreaga viata si poate nici atunci nu ar cunoaste ce inseamna sa traiesti cu adevarat.

Daca am putea sa punem timpul in loc si sa ne detasam de tot ce inseamna viata noastra, sa fim doar simpli observatori, abia atunci ne-am da seama ca tot ceea ce stiam noi despre viata nu mai conteaza. Am vedea cat de furati suntem de obiceiurile noastre zilnice, de emotiile traite, de circumstantele in care ne aflam si astfel uitam sa traim clipa.

Alergam dupa fiecare finalitate cu speranta ca acolo vom simti starea de euforie, pe care am asteptat-o atat de mult in timp, starea care ne va elibera de tot ceea ce am trait pana acum, pentru ca apoi sa o proiectam intr-un viitor si mai indepartat.

Si atunci poate te intrebi, care este aceasta imagine de ansamblu a unei vieti fericite si implinite? As putea sa o sintetizez in 2 cuvinte simple: Traieste Clipa! Constientizeaza ca fiecare experienta, pe care o traiesti este unica, nu te vei mai intalni cu ea niciodata in aceleasi circumstante, asemanatoare poate, dar identica, nu. Gandeste-te doar ca la fiecare respiratie de aer trasa in piept tu nu mai esti aceeasi persoana, de aceea este foarte important sa traiesti clipa, momentul prezent, pentru ca totul se intampla aici si acum.

Nu exista trecut si viitor, iar ceea ce am vrea noi sa se intample depinde de ceea ce gandim si actionam in prezent. Practic punem in aplicare legea universala a cauzei si a efectului, care functioneaza de absolut fiecare data, mai devreme sau mai tarziu in functie de marimea lucrurilor si fortelor puse in miscare si de disciplina sau perseverenta, cu care facem acele lucruri.

Am ajuns sa traim intr-o lume atat de rapida si de schimbatoare, incat atunci cand vedem rezultatele acestei legi suntem uimiti si ridicam la rangul de idoli acele persoane, care au reusit sa fie disciplinate in a face acele lucruri dorite de ele, pentru a produce efectul sperat. Daca am trai clipa si ne-am bucura de fiecare secunda, fara sa mai interpretam ceea ce se intampla, atunci am atinge un cu totul alt nivel, doar ca aici se ajunge foarte greu.

Ce pot sa iti spun este ca orice persoana, care si-a pus amprenta in istorie, de la stiinta pana in lumea sportului, nu au facut altceva decat sa-si dedice viata unei activitati, pe care au practicat-o zi de zi, fara sa se gandeasca si sa interpreteze daca este bine sau rau. Intrebarea este:

TU poti sa faci acest lucru?

enjoy-this-moment-your-life-quotes-sayings-picturesTocmai de aceea cel mai bine ar fi sa obtii desavarsirea in viata in vocatia ta, sa faci acea activitate, care iti aduce placere atunci cand o practici, fara sa te gandesti la un rezultat anume, ci simpla desfasurare a acesteia sa te multumeasca deplin.

Daca inca nu ti-ai descoperit-o poate ti se pare putin ciudat, dar iti promit ca este cat se poate de adevarat si da, este al naibii de greu sa lupti impotriva unui sistem si a unei societati, care nu isi doreste ca tu sa reusesti, dar in cazul in care o faci se asteapta ca tu sa dai ceva inapoi. M-am tot gandit la acest aspect si singura explicatie, care mi-a venit este aceea ca, daca nu ai avea obstacole in drumul tau si toti te-ar ajuta, poate atunci nu ar mai fi la fel de valoroasa munca ta si nu te-ai mai distinge de restul persoanelor.

Daca ar fi sa rezum acest articol intr-un sfat, ti-as sugera pentru inceput sa te focusezi cat mai mult pe momentul prezent si sa faci acele activitati, care stii ca repetate de indeajuns de multe ori, te vor slefui si ii va permite diamantului din tine sa straluceasca.

„Nu mi-e frica de omul care stie 1000 de lovituri, ci mi-e frica de cel care a exersat o lovitura de 1000 de ori.” – Bruce Lee

Related posts

4 directii de baza pentru dezvoltarea personala

Victoria

De ce nimeni nu isi va aminti numele tau?

Victoria

NU este noul DA

Victoria

Leave a Comment