VictoriaOnline
BLOG

Curatarea covoarelor, mochetelor si a mobilierului tapitat

Curatarea uscata a covoarelor este una dintre cele mai dificile tipuri de curatare. Curatarea obisnuita prin aspirare, elimina doar 5-10% din murdaria de pe suprafata covorului. Curatarea uscata a covoarelor poate fi:

  • uscata (semi-umeda);
  • intensa;
  • uda

Alegerea curatarii uscate se face tinand cont de gradul de contaminare a covorului si de faptul ca acesta se afla amplasat pe parchet, gresie, ciment, linoleum etc.

Curatarea mobilierului tapitat se realizeaza in mai multe moduri: curatare uscata, intensiva si umeda. Curatarea mobilierului se face in doua etape – curatarea uscata a zonelor, in special, contaminate, apoi curatarea uscata a intregii suprafete a mobilierului.

Covoarele si mobilierul tapitat trebuie curatate, deoarece acestea la un moment dat devin murdare. In apartament, curatarea covoarelor cu un aspirator se face de obicei o data pe saptamana. Acest lucru iti permite sa indepartezi praful fin si o parte din murdarie. Este recomandabil sa folosesti un aspirator cu spalare pentru a elimina murdaria din profunzimea covorului. Dar principala protectie a covorului din apartament, sunt pantofii cu care ai mers pe strada, lasati la intrare. Altfel, ai nevoie de o firma profesionala pentru curatarea covoarelor sau pentru curatenie. In spatiile de birou, ingrijirea profesionala a covoarelor presupune aspirarea zilnica si indepartarea petelor locale. O curatare uscata profunda umeda, este necesara o data pe luna sau de cel putin 2 ori pe ani. Depinde de cat de mult tii la aspectul interiorului  si de cat de mult praf si germeni exista in piesele tapitate si in covoare si mochete.

Curatarea uscata a mobilierului

La curatarea mobilierului tapitat, se pune problema uscarii acestuia dupa prelucrare. Problema este inlaturata daca tapiteria poate fi desfacuta, caz in care poate fi spalata, clatita si uscata bine. Este mai dificil sa prelucrezi tapiteria care nu poate fi desfacuta. In acest caz aproape toate petele sunt eliminate intr-un mod umed, adica este probabil ca umiditatea care a intrat in interiorul tapiteriei si sa nu se usuce complet, si, ulterior sa inceapa procesul de descompunere. Pentru a evita astfel de probleme, exista o tehnica speciala, pe care numai profesionistii o pot realiza.

Curatarea uscata a mobilierului tapitat este problematica. Cotierele patate cu grasime, scaunul tapitat mostenire de familie, fotolii si canapele, de regula, contin pete organice si taninuri greu de indepartat. Este foarte dificil sa indepartezi petele de pe mobilierul vechi. Cel mai indicat ar fi ca petele sa fie indepartate imediat dupa formarea lor sau sa apelezi la curatarea profesionala de la o firma specializata.

Curatarea uscata a mobilierului se realizeaza in doua etape: In primul rand, locurile contaminate sunt tratate cu un agent chimic special, cu ajutorul caruia se produce eliminarea murdariei. Apoi, cu ajutorul extractorului, urmele de praf si murdarie sunt indepartate din structura mobilierului tapitat.

Curatarea profesionala a covoarelor  si mochetelor

Curatarea profesionala a covoarelor este cel mai complex tip de servicii de curatare, necesitand cunostinte si abilitati deosebite din partea profesionistului. In functie de tipul covorului si de gradul de contaminare, expertul va alege agentul de curatare necesar si metoda de curatare uscata a covorului sau a mochetei.

Related posts

Iluminat decorativ pentru acasă cu benzi LED

Victoria

Ce tip de ferestre sa alegeti pentru a spori eficienta energetica a casei dumneavoastra

Victoria

Oamenii împreună atât timp cât vor să fie împreună

Victoria

Leave a Comment

Shares