Iluminat decorativ pentru acasă cu benzi LED

Written by

Banda LED RGB este o propunere foarte interesantă pentru iluminatul decorativ al interiorului casei. Benzile LED pot fi acum văzute la iluminarea suplimentară a blatului dulapurilor sau a cadrului patului din dormitor, dar sunt, de asemenea, din ce în ce mai des utilizate pentru decorarea casei și curții etc. Chiar și o bandă LED cu o singură culoare oferă un efect extraordinar, iar cea mai bună soluție, este banda LED, a cărei culoare o poți seta în funcție de dispoziția ta de moment. Banda LED RGB are în componența sa led-uri moderne, care permite emiterea oricărei lumini din paleta de culori RGB și, în plus, permite diminuarea sau creșterea intensității.

Benzile LED RGB sunt disponibile și în versiunea de culoare albă. Benzile LED RGBW (RGB cu culoare alb rece sau alb cald) pot servi și ca sursă principală de lumină, pe care o poți schimba liber în decor, oricând dorești. Instalarea corectă a benzii LED pe care o alegi, este de asemenea extrem de importantă. Elementul trebuie montat numai pe suprafețe care disipează bine căldura. În acest caz, ar trebui să cumperi profile din aluminiu pentru benzi LED, deoarece, banda atașată direct pe perete sau tavan va începe să se supraîncălzească și, după o perioadă de utilizare, se va deteriora.

Kit banda LED

Când decizi asupra iluminării multicolore, ar trebui să alegi un kit bandă LED RGB sau RGBW adecvat pentru interior sau pentru exterior. Este extrem de important atunci când dorești să controlezi iluminatul și este, de asemenea, foarte ușor de utilizat. În prezent, un kit bandă LED conține o rolă cu bandă LED cu un anumit număr de led-uri și atinge o anumită lungime, telecomandă, alimentator. Avantajul kit-ului este faptul că vine gata de montaj. Daca optezi pentru kituri care au controlere RF sau WiFi, atunci când controlezi iluminarea, nu trebuie să îndrepți telecomanda către receptor, așa cum este în cazul televizoarelor cu telecomenzi cu infraroșu. Raza lor de acțiune ajunge până la 30 de metri, ceea ce înseamnă că vei putea controla iluminatul de la distanță.

Sursa de alimentare

Pentru banda LED ai nevoie și de o sursă de alimentare adecvată. Dacă este instalată în interior, poți alege o componentă cu o clasă de protecție IP20, iar în cazul instalării la exterior, ar trebui să alegi doar surse de alimentare ermetice IP65 sau IP67. Puterea este foarte importantă atunci când alegi o sursă de alimentare. Ar trebui să te asiguri întotdeauna că aceasta are cu aproximativ 10% mai multă putere decât consumul benzii led si al controlerului furnizat. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra durabilității dispozitivului, deoarece nu va fi forțat să funcționeze la putere maximă pe toată durata utilizării sale.

Banda LED – Tehnologia LED

Tehnologia LED a intrat definitiv în viața oamenilor. Sursele de lumină LED înlocuiesc lămpile tradiționale incandescente, cu halogen și chiar lămpile fluorescente la scară largă. Benzile LED se disting prin durabilitate, consum foarte redus de energie, fiabilitate și dimensiuni compacte. Tehnologia LED a dominat piața pe segmentul iluminatului decorativ și, de asemenea, intră cu îndrăzneală în iluminatul utilitar. Benzile LED fac parte integrantă din aproape fiecare tehnologie modernă care include iluminatul.

Cele mai populare dintre ele sunt benzile cu latime de 8 mm sau 10 mm cu LED-uri SMD 2835, 5050 dar si benzile inguste de 5mm au inceput sa fie cunoscute. Toate benzile led sunt echipate cu un strat adeziv, pot fi instalate rapid și ușor. Producătorii oferă benzi neermetice cu grad IP20, destinate încăperilor uscate cu o temperatură și umiditate stabilă, și benzi etanșe cu etanșeitate în intervalul IP44, IP65 sau IP68. Benzile LED cu un strat transparent de silicon sunt rezistente la umezeală , cele IP67 si IP68 pot fi folosite in contact permanent cu apa. În același timp, stratul izolant din silicon crește protecția împotriva deteriorării mecanice și permite curățarea în siguranță de praf și murdărie.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
BLOG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code