VictoriaOnline
BLOG NUTRITIE

Cum prepari antricot de vita la gratar

Gratarul este cea mai veche forma de gatire pe care o cunoastem. Preparatele pe acesta sunt adevarate delicatese. Indiferent ca se gatesc pe lemne sau pe aragaz, o tigaie grill cu capac este esentiala intr-o bucatarie. Carnea de vita este una de top si merita rasfatata cu cele mai bune ustensile, cat si condimente. O atentie sporita atunci cand vreti sa o pregatiti va poate suprinde placut sau neplacut in cazul in care nu ati urmat nici o reteta.

Marinarea antricotului de vita

Atunci cand doriti sa dati gust carnii, este bine sa luati in considerare marinarea acesteia. Carnea de vita in general este mai tare, astfel pusa din timp la bait se poate fragezi si condimentele vor putea patrunde mult mai bine in aceasta. Timpul este esential, o durata prea mica nu va avea acelasi efect ca in cazul in care o lasati 12 ore la frigider. Evitati sa o tineti mai mult de 24 de ore, deoarece fibrele se vor descompune si nu veti mai avea aceeasi textura pe care o doreati.

Cum se prepara baitul?  Exista patru retete, care mai de care mai gustoase pentru a accentua aroma:

  1. Marinada cu portocala

Se vor folosi aceleasi cantitati pentru sucul de portocala, ulei si sosul de soia. Se adauga o lingura de zahar pentru a da un gust usor dulceag, cat si pentru caramelizare, putin ghimbir tocat fin, un catel de usturoi si daca va place picant, puteti aduga fulgi de chilli sau ardei iute tocat.

  1. Bait cu suc de rosii

La fel ca si in cazul de mai sus se vor folosi parti egale din sucul de rosii, care este de preferat sa fie proaspat, ulei de masline, sos de soia, coriandru si piper sau fulgi de chilli pentru cei care vor un gust usor mai picant.

  1. Marinada cu rodie

Sucul de rodie se amesteca cu uleiul de masline si sosul de soia, apoi puteti adauga putin vin rosu si rozmarin, pentru a intensifica aroma.

  1. Marinada cu grepefruit

Se stoarce o jumatate de grepefruit si se amesteca cu ulei vegetal sau de masline, sos de soia, miere pentru dulceata si aspect, apoi menta pentru a da o aroma fresh antricotului. Puteti inlocui cu succes grepefruitul cu lamaie, pentru a da la fel o savoare de neuitat.

Cantitatea de marinada pe care trebuie sa o faceti are un raport la 500 g de carne la jumatate de cana de bait.

Timpul de gatire

Dupa marinare este bine sa scoteti de la frigider friptura si sa o lasati la temperatura camerei aproximativ 30 de minute. Inainte de a o pune pe gratar aceasta trebuie sa fie cat mai uscata. O puteti tampona cu un prosop de hartie pentru a alimina excesul de apa.

O tigaie grill cu capac va va fi de mare ajutor in gatirea acestei fripturi. Astfel o puteti pune la incins din timp pentru a nu permite antricotului sa isi elimine sucul si sa fiarba. In functie de cat de bine facuta o doriti o puteti verifica apasand-o usor si verificand dupa metoda palmei.

Cand aceasta este gata se scoate pe un tocator si este lasata sa se odihneasca cateva minute.

Se feliaza si se asezoneaza cu putina sare. Pofta buna.

Gatirea carnii de vita este un proces ceva mai lung, dar gustul, cat si calitatea acesteia va merita toate eforturile depuse. Este esential sa aveti o tigaie grill pentru a putea gati aceasta minunata bucata de carne, cat si de oale inox pentru prepararea baitului. Nimeni nu s-a nascut expert in bucatarie, dar cu putina indemanare si cercetare veti realiza mancaruri in stil profesionist chiar in bucataria dumneavoastra.

Related posts

Mamma Mia! Cele mai bune 3 rețete de paste pe care trebuie să le încerci chiar acum

Victoria

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Victoria

Sa-ti dai masina cu ceara sau nu? Afla aici raspunsul profesionistilor

Victoria

Leave a Comment

Shares