VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

Cum să predai limbi străine copiilor la școală

Cunoașterea unei limbi străine este de folos în prezent, fiind o dovadă a unei culturi generale vaste, extinse, care ne ajută în situațiile în care ne dorim să comunicăm și cu alte persoane de pe glob. Deși în teorie este ușor să predai concepte despre o altă limbă, când vine vorba despre a învăța un copil o limbă străină, lucrurile sunt un pic diferite. Cu o durată de atenție scăzută și fiind încă la început de drum în ceea ce privește parcursul lor școlar, cum putem proceda astfel încât să ne asigurăm că generațiile tinere își vor asuma noul vocabular și vor fi interesate de conceptele predate?

Caută cântecele în acea limbă străină

Pentru început, având în vedere că vei avea de-a face cu copii cu vârsta de 8 ani, o să fie necesar să găsești metode interactive prin care să le atragi atenția acestora. Cine nu a auzit de minunatul cântecel al alfabetului, în diferite versiuni și în mai multe limbi străine, în așa fel încât să fie ușor de reținut și de cântat? Acesta este doar unul dintre exemple, pe internet fiind disponibile mult mai multe cântecele educative, crescând în complexitate în funcție de noțiunile de vocabular cunoscute.

Folosește jocuri și jucării în avantajul tău

În primii ani de școală, toate activitățile copiilor sunt bazate pe joc și joacă, pentru a le capta interesul elevilor și pentru a face activitatea de învățare mult mai distractivă și mai ușoară pentru ei. Nu te teme să rogi copiii să își aducă jucăria preferată la școală și să le îmbogățești vocabularul rugându-i să repete fiecare termen în parte împreună cu tine. Vei vedea cât de repede vor asimila aceste cunoștințe, pentru că instant copiii au asociat limba straina  cu un lucru pozitiv și îndrăgit de ei.

Desenele animate pot fi de ajutor!

Odată cu progresul elevilor, vei putea utiliza și alte resurse mult mai distractive. Desenele animate într-o limbă străină pot înlocui temele de casă și pot fi un mod inedit de a stârni curiozitatea și interesul elevilor tăi. Există numeroase desene animate ce pot fi găsite pe platforme online gratuite, așa că în locul banalei teme de casă, ce ar fi să rogi copiii să îți povestească ce se întâmplă în ultimul episod dintr-un desen animat ales de tine?

Asigură-te că desenul animat ales este potrivit vârstei elevilor tăi și conțintul său prezintă anumite concepte educative, de asemenea!

Related posts

NU este noul DA

Victoria

10 pași pentru a vă asigura eșecul

Victoria

Avantajele și dezavantajele de a trăi într-un oraș mare

Victoria

Leave a Comment

Shares