VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

Care-i treaba cu limba franceza? E usor sau nu de invatat?

Indiferent de modul in care intreaba, multi din cei care vor sa opteze pentru meditatii limba franceza vor sa afle intotdeauna un lucru: e greu sa inveti aceasta limba?

Exista la fel de multe raspunsuri la aceasta intrebare pe cat exista studenti de limba franceza. Trebuie avute in vedere mai multe aspecte.

Desigur, modul in care decizi sa inveti o limba are un impact mare asupra rezultatului. Incepe aventura de invatare a limbii franceze, cu o varietate de resurse foarte bune, cum ar fi tutoriale pe YouTube si filme subtitrate. Este intotdeauna recomandat sa ai un trainer personal de limba franceza, daca vrei sa inveti coerent, cu un plan bine stabilit (cu meditatii limba franceza).

Dar, cat de usor este sa inveti limba franceza?

Daca nu ati mai studiat nicio alta limba straina, atunci limba franceza este minunata pentru incepatori. E o presupunere. Iata de ce.

Ce face ca o limba straina sa fie usoara sau grea?

Cand ne raportam la dificultatea unei limbi, trebuie avute in vedere mai multe aspecte. Pentru romani, ar trebui sa fie destul de usor sa invete limba franceza, in comparatie cu alte limbi mult mai diferite decat limba noastra nativa.

Alfabetul este cam acelasi, pronuntia este usor de invatat, iar structura este destul de asemanatoare cu engleza, cea pe care multi dintre noi o cunoastem deja.

Limbile romanice, ca franceza, sunt adesea considerate mai usor de invatat decat limbile non-romanice. Institutiile de cercetare considera ca limba franceza se poate invata in sistem avansat in circa 23 – 24 de saptamani. Asta inseamna 23 – 24 de saptamani pentru cursantul mediu ca sa vorbeasca fluent limba franceza.

Asta inseamna ca daca ai inceput sa faci serios meditatii limba franceza (https://www.cautmeditator.ro/limbi-straine_1/limba-franceza_1) in ianuarie si lucrezi foarte mult, poti sustine conversatii fluente pana in luna iulie. In comparatie cu alte limbi (vezi turca, chineza, suedeza etc), limba franceza este usor de invatat. Evident, acestea sunt estimari pentru ca in realitate fiecare cursant este unic si invata intr-un ritm propriu.

Cat de usoara este limba franceza dupa ce ai trecut de elementele de baza?

Cele 23 – 24 de saptamani mentionate mai sus te vor purta prin elementele de baza. Dar cat de dificila devine limba franceza la nivel avansat, cu meditatii limba franceza? Cat de greu este sa inveti timpurile verbelor si alte chestiuni gramaticale?

Sunt cursanti care au studiat si spaniola in paralel, iar parerea lor a fost ca, desi spaniola a fost mai simpla la inceput, a devenit mai dificila la nivel avansat. Asta nu se intampla cu limba franceza, care ramane destul de prietenoasa si usor de insusit.

Totusi, inca o data, depinde foarte mult de abordare si stilul de invatare. Pentru cele mai bune rezultate, in timp scurt, foloseste meditatii limba franceza, ne spun cei de la CautMeditator.ro.

Related posts

Importanța inteligenței emoționale în dezvoltarea personală

Victoria

Cum sa „traiesti clipa”

Victoria

4 directii de baza pentru dezvoltarea personala

Victoria

Leave a Comment

Shares