VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

4 directii de baza pentru dezvoltarea personala

Cu siguranta tot ati auzit de-a lungul timpului notiunea de „ dezvoltare personala”. Ba chiar exista o multime de carti si specialisti care dau numeroase sfaturi care sa va ajute sa va dezvoltati si sa evoluati. Insa, voi stiti exact ce presupune dezvoltarea personala si la ce se refera?

Se considera ca dezvoltarea personala are patru mari directii de care ar trebui sa aveti grija simultan, pentru ca, in final, sa va dezvoltati si sa evoluati exact cum va doriti, din toate punctele de vedere, ca oameni! Asadar, iata care sunt aceste directii de baza si ce presupun ele:

Planul fizic

Planul fizic se refera, ati ghicit, la tot ceea ce tine de fizic – de la o alimentatie sanatoasa, pana la o odihna potrivita, exercitii fizice ori alte activitati ccare sa va mentina in forma!

Este cunoscut faptul ca, pentru o stare buna de sanatate trebuie sa aveti mai mereu grija ce anume si cat mancati. Este de ajuns sa incepeti o dieta mai sanatoasa, sa renuntati la grasimi, prajeli, junk food etc. si veti simti o ameliorare destul de rapida a starii generale de sanatate. Acest lucru este valabil si daca va odihniti in mod corespunzator ( cel putin 6-7 ore pe noapte ), ori daca faceti miscare ( exercitii fizice, inot, plimbari in natura cu bicicleta etc. ).

Toate aceste aspecte, imbinate, va vor ajuta nu doar sa va mentineti sanatosi ci si sa aveti un aspect fizic armonios – iar acesta din urma este unul dintre principalii factori care ofera incredere in propria persoana!

Planul emotional

Din punct de vedere emotional, ar fi multe de povestit, insa ma rezum la cateva exemple de lucruri pe care le puteti face pentru ca starea emotionala sa fie echilibrata, ca de exemplu – activitati recreative cu prietenii, copiii ori alte persoane apropiate.

De asemenea, puteti incerca sa radeti mai mult ( rasul este extrem de important pentru a va incarca cu emotii pozitive ), ascultati muzica motivationala ( cel putin cand sunteti singuri – va ajuta cu siguranta sa va destindeti dupa o zi grea ).

Planul mental

De multe ori tindem sa confundam initial, starea mentala cu cea emotionala, insa ele sunt total diferite – planul mental presupune sa va mentineti creierul activ, in fiecare moment al zilei! De exemplu, puteti face calcule rapide in minte, in loc sa folositi mereu calculatorul.

Daca va plac cartile, cititi! Cititi zilnic cat de mult puteti, pentru ca aceasta activitate este perfecta pentru minte, alaturi de jocul de sah – o alta metoda ideala de a va mentine creierul activ!

Planul spiritual

Nu va grabiti sa credeti ca planul spiritual are legatura cu religia, indiferent in ce anume credeti! In ceea ce priveste dezvoltarea personala, planul spiritual se refera mai degraba la o conexiune profunda cu noi insine! Este probabil ccea mai dificila directie dintre cele patru, la care va trebui sa incercati sa lucrati, insa rezultatul merita cu siguranta!

Daca nu reusiti sa gasiti singuri acea conexiune cu voi, puteti apela oricand la meditatie spre exemplu, sau la yoga. Desi multi dintre voi vor fi reticenti la ideea de meditatie sau yoga, nu pierdeti nimic daca incercati macar o data! Experienta poate sa va fie de folos sau nu – important este sa fiti deschisi la asemenea idei si sa incercati orice metoda va este pusa la dispozitie pentru a gasi echilibrul potrivit din punct de vedere spiritual!

Related posts

Importanța inteligenței emoționale în dezvoltarea personală

Victoria

NU este noul DA

Victoria

De ce nimeni nu isi va aminti numele tau?

Victoria

Leave a Comment

Shares