VictoriaOnline
BLOG

TOP 4 cele mai frumoase pietre pretioase din lume!

Cele mai exclusiviste bijuterii din lume sunt realizate in mare parte din pietre pretioase unice in lume! Orice femeie apreciaza o bijuterie frumoasa, iar cele ce au in componenta pietre pretioase, nu se demodeaza niciodata si ating valori impresionante!

Desi nu sunt pentru orice buzunar, de-a lungul timpului au fost create adevarate capodopere precum inele, coliere, cercei ori bratari si, pana in ziua de astazi, sunt admirate in intreaga lume! Bijuteriile exclusiviste sunt realizate din pietre pretioase fascinante, asadar am realizat un top al unora dintre cele mai frumoase astfel de nestemate din lume.

Diamantul rosu

Este considerat la momentul actual, cea mai rara si deopotriva cea mai scumpa piatra pretioasa din lume, si pe buna dreptate! De-a lungul timpului, s-au descoperit mai putin de 30 de diamante rosii, iar bijuteriile create din acest diamant rar, sunt extrem de putine si se gasesc foarte greu!

Valorea unui diamant este data de 4 factori de baza, si anume: taietura, claritate, culoare si greutate. Dintre diamentele rosii, cel mai valoros este Moussaieff Red Diamond – acesta are nu mai putin de 5.11 carate si a fost achizitionat in anul 2011 pentru suma de 8 milioane de dolari, iar culoarea unica a diamantului rosu fascineaza oameni din toate colturile lumii!

Opalul negru

Opalul, in general, este destul de des intalnit in lume, insa exista un anumit tip extrem de rar pe care majoritatea oamenilor nu il vad de-a lungul vietii decat in poze! Acesta este opalul negru – o piatra pretioasa cu fundal negru, intunecat, iar in mijloc se observa modele diferite cu aspect de foc. Valorea estimativa per carat este de 3.500 de dolari.

Atat opalul negru, precum si multe alte pietre pretioase de aceeasi culoare sunt exploatate in Australia, mai exact la Lightning Ridge, New South Wales.

Alexandrit

Cu siguranta nu multi dintre voi au auzit de aceasta piatra pretioasa. Numele unic i-a fost dat in onoarea tarului rus Alexandru al II-lea si a fost descoperita in anii 1830 in Muntii Urali din Rusia. In timpul zilei, piatra pretioasa poate fi confundata usor cu un smarald, iar in timpul noptii, cu un rubin.

Culoarea superba de verde-albastru straluceste in diverse nuante, in functie de sursa de lumina – in lumina naturala este verde-albastruie, iar la lumina artificiala are culoarea purpuriu – roscat. Este considerata una dintre cele mai frumoase pietre pretioase descoperite vreodata iar unicitatea ii este oferita tocmai datorita proprietatilor optice pe care le are. De-a lungul timpului, Alexandritul a mai fost gasit in Brazilia, Africa de Est si Sri Lanka.

Musgravit

Aceasta piatra pretioasa extrem de rara si scumpa, nu face parte din categoria diamantelor. Isi are originea in familia taafitelor si a fost descoperita prima data in Australia de Sud. Culoarea este fascinanta – are atat nuante de gri, cat si usoare nuante de negru, totul pe un fond putin transparent.

Desi musgravitul nu este un diamant, valoarea sa este impresionanta, pentru ca un singur carat costa aproximativ 35. 000 de dolari! De-a lungul timpului, aceasta piatra pretioasa a fost descoperita si in alte zone, precum Madagascar, Antarctica si Groenlanda, insa in cantitati foarte mici.

Related posts

We LOVE Music Festival – Dă tonul naturii tale muzicale!

Victoria

Cum decurge nașterea într-un spital de stat

Victoria

Dragostea perfecta

Victoria

Leave a Comment

Shares