VictoriaOnline
Casa si gradina

11 trucuri decorative de efect pentru montarea draperiilor

Pe langa alegerea materialului potrivit si a culorilor, trebuie sa tii cont si de cum montezi aceste draperii. Simpla agatare de galerie, fara a lua in calcul dimensiunile necesare va strica efectul pe care ti-l doresti de fapt.

Daca preferi galeria montata pe perete ar fi bine sa fie pozitionata deasupra marginii de sus a ferestrei la aproximativ 10-15 centimetri distanta.

Intr-o incapere cu tavan inalt, daca intre acesta si marginea de sus a ferestrei exista cel putin 30 de centimetri, ar trebui sa agati draperiile la aproximativ jumatatea distantei respective.

Intr-o camera cu tavan scund, poti crea iluzia inaltimii montand galeria cat mai aproape de tavan.

In cazul ferestrelor cu arcada, ai la dispozitie sine sau galerii flexibile care pot fi adaptate in asa fel incat sa evidentiezi forma curbata a acestora. Evita galeriile drepte, chiar daca sinele adaptabile sunt putin mai greu de manevrat, pentru ca efectul va fi unul spectaculos.

Cel mult, poti incadra o fereastra cu arcada cu ajutorul unor draperii inguste montate pe sine drepte. In felul acesta, forma inedita a ferestrei va fi chiar mai bine accentuata.

Asigura-te ca lungimea galeriei depaseste cu cel putin 10 centimetri partile laterale ale ferestrei. In felul acesta, vei putea strange cu diverse accesorii draperiile in timpul zilei, de-o parte si de alta a ferestrei, lasand lumina naturala sa intre nestingherita in camera, iar cand ai nevoie de intimitate, le poti trage cu usurinta.

Ca sa dai impresia unei ferestre mai late, alege galerii care se prelungesc cu aproximativ 25 de centimetri de-o parte si de alta a acesteia.

Nu ezita sa apelezi la serviciile unui atelier de croitorie daca ai cumparat draperii de-a gata si sunt prea lungi. Chiar daca, pentru un aspect rafinat, draperiile trebuie sa atinga pamantul, lungimea potrivita depinde de fapt de distanta la care se afla galeria.

Daca draperiile se opresc cu cativa centimetri deasupra podelei, efectul va fi unul neplacut. Tavanul va parea mai scund si, in plus, se va crea impresia de neglijenta.

Pentru un aspect plin, draperia trebuie sa aiba cel putin de doua ori latimea ferestrei. Daca optezi pentru doua draperii care sa o incadreze, fiecare dintre ele va trebui sa fie cel putin la fel de lata ca fereastra.

Tine cont de material: intodeauna draperiile de o calitatea superioara, din catifea sau brocart, vor arata mult mai bine la fereastra casei tale, vor oferi mai mult volum spre deosebire de cele din material subtire.

Intotdeauna materialul sinelor sau galeriilor trebuie ales cu atentie astfel incat sa se armonizeze cu materialul draperiei. Un material cu textura grea va arata foarte bine agatat de o galerie din lemn sau metal, in timp ce texturile subtiri, precum bumbacul sau matasea, se vor potrivi cu galeriile cat mai simple si mai subtiri.

Exista si posibilitatea mascarii galeriilor, daca iti doresti asta dintr-un motiv sau altul, cu ajutorul unor scafe decorative.

Pentru a obtine un ambient cat mai placut si un rezultat cat mai spectaculos, doar prin schimbarea draperiilor, tine cont de sfaturile de mai sus cand alegi sa le montezi.

Related posts

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Victoria

Cum alegi covorasul potrivit pentru copiii tai

Victoria

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Victoria

Leave a Comment

Shares