VictoriaOnline
LIFESTYLE

Ce secrete ascunde corpul nostru?

Ce știi despre corpul tău? Există brațe, picioare, cap, unele cunoștințe de bază despre localizarea organelor interne și semnificația lor, obținute la școală în lecțiile de biologie, poate citește ceva pe internet. Dar, de fapt, știința știe încă puțin despre corpul nostru uman, dar cunoștințele fiabile obținute și investigate sunt descurajante. Vă invităm să aflați cele mai șocante fapte despre o persoană .

Ce secrete ascunde corpul nostru?

Există o cantitate imensă de informații care este șocantă. Iată cinci dintre cele mai importante momente:

 1. Când te trezești dimineața după un somn lung, creierul tău este deja în stare de alertă. Produce atât de multă energie încât există suficientă încărcare pentru a aprinde un bec.
 2. Corneea nu trebuie alimentată cu oxigen prin vasele de sânge. Este singura parte a corpului care primește oxigen direct.
 3. Oamenii de știință au descoperit că embrionul nu are amprente digitale până în a treia lună de sarcină – în acest moment abia încep să se formeze.
 4. Este pur și simplu incredibil, nu este clar cum este posibil acest lucru, dar în momentul nașterii, un bebeluș are 300 de oase, iar în momentul morții, o persoană are doar 205 dintre ele.
 5. Inima bate cu o anumită frecvență, dar este capabilă să însoțească (adică să bată în ritm) cu instrumentele muzicale pe care le auziți.

Iată câteva secrete ale corpului nostru . Aproximativ 90% din celulele din corpul nostru nu sunt umane. Sunt o colecție de bacterii și ciuperci. Dar restul de 10% sunt celule umane tipice.

Majoritatea celulelor noastre nu sunt umane

Există mai multe fapte interesante despre corpul nostru și anume:

 1. Creierul uman poate supraviețui fără oxigen încă 5-10 minute fără a-și pierde eficiența.
 2. Dacă apare o situație extremă, în care trebuie să mori de foame mult timp, atunci pentru a supraviețui, creierul începe să-și mănânce propriile celule.
 3. Există organe pereche în corp, dacă unul dintre ele se pierde din orice motiv, atunci este destul de normal să trăim. Celălalt preia toate funcțiile necesare.
 4. Stomacul uman este incapabil să digere iarba, unii susțin că consumul de germeni de grâu sau iarbă este bun pentru îmbunătățirea funcției sale. Dar dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci acest organ ar fi împerecheat, cel puțin.
 5. Ați încercat vreodată să comparați ochiul și camera? Ochii noștri pot fi considerați ca o cameră de 576 megapixeli.

Stralucim în întuneric

Iată câteva fapte interesante despre corpul uman care vor schimba modul în care te simți despre tine.

 1. Este imposibil să crezi în ea: oamenii strălucesc, în termeni științifici, luminescenți, dar ochiul uman nu este capabil să-l prindă.
 2. În fiecare dimineață ne trezim cu tensiune arterială mai mare și până seara devine mai mică.
 3. Adulții nu pot respira și înghiți în același timp, spre deosebire de bebeluși.

În cele din urmă, vă propunem să aflăm câteva date mai extraordinare. Se pare că acest lucru este de neimaginat: jumătate din puterea disponibilă în mâinile unei persoane se află în degetul mic. În mod incredibil, bebelușii clipesc mai rar decât adulții – de aproximativ 5 ori pe minut. Acestea sunt cele mai șocante fapte despre o persoană care te fac să-ți regândești atitudinea față de tine și să provoace doar surpriză. Cât de misterios și uimitor este corpul nostru. Arată ca o mașină unică cu o „cameră” excelentă, „detalii”, „componente” separate. Oamenii de știință și cercetătorii încă nu pot explica motivele și natura multor fapte.

Related posts

Tratamentele naturiste – avantaje si dezavantaje

Victoria

Avantajele și dezavantajele de a trăi într-un oraș mare

Victoria

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Victoria

Leave a Comment

Shares