VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

NU este noul DA

Am decis sa pun acest titlu articolului de azi, pentru ca am stat si m-am gandit la acele momente, in care ma sabotam singur si faceam acele lucruri pentru placerea de moment: uitatul la filme, pierdut vremea pe facebook, uitatul la nenumarate video-uri pe youtube, momente care am inceput sa le numesc miraje.

Fiecare avem mirajele noastre in viata si asta sunt, pentru ca ne dau acea satisfactie de moment si apoi ne simtim vinovati, ca in loc sa muncim la ceea ce trebuie, la ceea ce conteaza, pur si simplu pierdem vremea.

Insa, ce se intampla atunci cand indiferent de starea de moment, tu spui „NU” la aceste tentatii, la aceste miraje si te pui si muncesti la ceea ce stii ca merita cu adevarat, visul tau nebun. Chiar daca pe moment nu vezi nici un rezultat, ai acel sentiment de implinire, de faptul ca desi traiesti intr-o lume plina de tentatii si miraje, in care iti este aproape imposibil sa mai fii focusat pe ceea ce iti doresti, tu inca esti acolo pe baricade si spui „DA” visului tau, prin munca pe care o depui zi de zi.

Stiu ca a ajuns sa fie aproape imposibil sa mai fim focusati pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi, deoarece mentalitatea recompensei imediate ne bombardeaza in fiecare zi, insa principiul universal pentru atingerea obiectivelor ramane acelasi: sa pui in fiecare zi o caramida la realizarea visului tau.

Desi este greu sa spui NU, atunci cand primesti un telefon sa iesi in oras sau apare inca un episod din serialul tau preferat si trebuie sa il dai jos si te uiti la el sau mai stiu eu ce, atunci cand o faci si renunti la toate acestea in favoarea visului tau, deja te-ai separat de 99% din visatori si ai intrat in clubul de 1% al actionarilor.

Atunci cand spui „DA” visului tau in ciuda tentatiilor la care esti expus, ii cresti valoarea in sufletul tau si il faci sa para realizabil, atunci iti spui in sinea ta „Este posibil!”. Daca tu nu esti dispus sa faci sacrificii pentru visul tau, atunci cine?

Nu spun acum ca nu mai trebuie sa ne relaxam sau sa nu mai „pierdem vremea” niciodata, din contra, ar trebuie sa facem acest lucruri, ca o recompensa. Facem si aceste lucruri, DAR dupa ce am facut in ziua respectiva, ceea ce trebuia facut. Astfel parca savurezi mult mai mult acele momente de relaxare, pentru ca stii ca le meriti din plin.

Incearca sa lucrezi la visul tau in acele momente ale zilei, in care stii ca ai cea mai mare energie, pentru ca aceea este energia, pe care vrei sa o investesti in visul tau.

In final, as vrea sa te las cu un exemplu concret din experienta mea personala si anume, in fiecare dimineata ma trezesc la ora 06:00, cu o ora mai devreme de cat ar trebui, doar pentru a munci la visul meu. Acesta vreau sa fie primul lucru, pe care il fac in fiecare zi, plus ca atunci am cea mai mare energie si creativitate.

Recunosc ca mi-a fost foarte greu la inceput sa fac acest lucru, mai ales cand incepea alarma de la telefon sa sune, dar am inceput sa-mi spun „Daca pentru patronul tau esti dispus sa te trezesti 5 zile pe saptamana de la ora 07:00, nu ai nici o scuza sa nu o faci si pentru tine cu o ora mai devreme.” si astfel ma trezeam din pat indiferent cat de dulce era somnul, iar acum o fac doar la auzul alarmei fara sa imi mai spun nimic.

Asadar spune „NU” acelor miraje din viata ta si foloseste-le ca recompense pentru munca depusa zi de zi la visul tau si vei vedea unde te vei afla peste doar 1 an de aplicat aceasta tehnica.

Related posts

4 directii de baza pentru dezvoltarea personala

Victoria

Erori fatale la inceputul unei relatii

Victoria

Invata sa spui NU!

Victoria

Leave a Comment

Shares