VictoriaOnline
FRUMUSETE

Machiajul buzelor

Machiajul buzelor trebuie să fie în armonie cu culoarea tenului și a părului. Așadar rujul are o importanță fundamentală. Naturalețea machiajului depinde de alegerea culorii și de aplicarea sa. Este de preferat ca femeile cu părul negru sau castaniu să folosească tonuri de roșu pur sau roșu cărămiziu. Corai și roz sunt, în general, culori indicate blondelor. Femeile cu parul roșcat trebuie să folosească roșu pur, tonuri de cărămiziu și portocaliu, nu vor folosi tonuri de violet. Pentru ca rujul să reziste, aplicați mai întâi un strat de fond de ten.

Conturul buzelor
Creionul permite trasarea cu precizie a conturului buzelor și contribuie primul la culoarea buzelor și la rezistenta machiajului. Se începe conturând buza superioară, plecând de la centru și, apoi, se continuă pe celelalte părți, astfel încât conturul să fie armonios. Dacă vi se pare dificil să trasați cu precizie liniile, fixați mai întâi punctele care vor fi unite succesiv cu creionul. Pentru fetele care abia încep să se machieze, se recomandă răbdare și repetarea operațiunii de mai multe ori, până la reușită.

Aplicarea rujului
De obicei, pentru a obține rezultate bune, rujul trebuie să fie aplicat de mai multe ori pe durata unei zile. Buzele nu trebuie să fie umezite înainte de aplicare. Se începe de la buza superioară, plecând de la centru către exterior. La buza inferioară, se pleacă de la exterior către centru. Întindeți cu o pensulă, având grijă să distribuiți pe toată suprafața, fără să depășiți conturul trasat. După ce ați executat operațiunea, pentru un rezultat de durată, puteți tampona buzele cu un șervețel.

Cum corectăm defectele gurii
Nu trebuie să faceți excese nici la mărire, nici la micșorare. Odată stabilită operațiunea de corectare, trebuie să aplicați fond de ten pe buze pentru a neutraliza culoarea naturală.

Gura mică
Nu depășiți conturul natural al buzelor cu mai mult de jumătate de milimetru. Folosiți colori luminoase, acestea dau volum buzelor dumneavoastră. Puteți aplica un punct de lumină în centrul buzelor cu un gloss sau cu un ruj mai deschis decât cel aplicat anterior.

Gura mare
Se acoperă excesul cu aceeași culoare de fond de ten, se aplica un strat subțire de pudră, se întinde rujul și se desenează noua linie cu creionul. Nu folosiți culori perlate sau luminoase.

Related posts

Uleiul de măsline şi frumuseţea

Victoria

Măşti naturale pentru ten gras

Victoria

Cum să ne punem ochii în evidenţă prin machiaj?

Victoria

Leave a Comment

Shares