VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

Inceput de an sau speranta la o viata mai buna?

Iata ca din nou ne aflam la cumpana dintre ani si pe langa celebrarea acestui eveniment fastuos, bineinteles ca avem mari sperante de la noul an, pentru o calitate a vietii mai buna si mai multe vise implinite.

Nu stiu daca asa este sau nu, dar parca la fiecare sfarsit de an tindem sa stergem totul cu buretele, sa ne setam un nou set de obiective si sa incepem din nou sa speram la o viata plina de impliniri si realizari. Problema care o vad eu este urmatoarea:

De ce trebuie sa asteptam inceputul unui nou an ca sa facem acest lucru, pentru ca doar in mintea noastra cumpana dintre ani are un impact asa de mare? Daca o luam literalmente este sfarstiul lunii decembrie si inceputul lunii ianuarie.

Bineinteles ca nu este o „regula” respectata de toti cu strictete, doar de majoritatea dintre noi. Este foarte interesant ca imediat ce ne setam noile obiective, incepem sa simtim acea speranta in noi ca si cum am si realizat deja ce ne-am propus.

Ca sa exemplific si mai bine, ganditi-va atunci cand incepeti sa faceti cel putin un pas in atingerea unui obiectiv mult dorit, chiar si daca nu se vede nici un rezultat voi va simtiti impliniti de ceea ce ati facut. Aceasta stare de bine, de implinire este data de faptul ca noi ca fiinte umane tindem spre evolutie, spre ceva mai bun, decat avem acum si cand incepem sa ne indreptam spre acel ceva mai bun, in noi, incepe sa ia nastere o stare de implinire, de bine daca vreti.

Cei care sunt pasionati de jocurile la pariuri sportive sau la loto de ce credeti ca joaca frecvent? Pentru ca singura optiune, singura cale care o vad ei pentru un viitor este un posibil castig, chiar si daca sunt constienti ca sunt mai mari sansele sa fie loviti de fulger, decat sa castige marele premiu la loto.

Cu alte cuvinte, decat sa dea piept cu realitatea crunta de a face practic ceva acum, care sa schimbe in bine ziua de maine, mai bine deleaga responsabilitatea viitorului lor asupra unui joc de noroc si traiesc cu speranta ca au o sansa la un milion sa isi schimbe viitorul. Si chiar si atunci cand se intampla, istoria a demonstrat ca cei mai multi castigatori la loto au ajuns mai saraci si mai deprimati decat erau, inainte de a castiga.

Dar haide sa nu divagam prea mult de la subiect.

Si incepem astfel noul an in forta si muncim pentru obiectivele noastre si dupa cateva saptamani de la inceputul anului, dupa ce dam peste niste obstacole mai mari renuntam incet incet la lupta si ne dam batuti. Apoi mai trece un an de vise spulberate si obiective de neatins.

Ce trebuie sa constientizam este ca vom trai si acele zile in care simtim ca nu vrem sa facem nimic, insa acele zile sunt cele care conteaza cu adevarat si care vor face diferenta pe termen lung. Atunci trebuie sa tragem cel mai mult de noi, sa nu intrerupem lantul actiunilor intreprinse pentru visul nostru si sa ne amintim de ce am pornit pe acest drum.

Ganditi-va ca fiecare zi muncita pentru visul vostru este ca o noua zala adaugata lantului ce va va lega pe voi de visul vostru. Cu cat veti munci mai intens si mai eficient cu atat zalele vor fi mai rezistente in timp si veti vedea visul vostru materializat.

Nu vreau acum sa ma intelegeti gresit, nu este rau deloc in a ne seta obiective pentru noul an, ci este o prostie in a astepta noul an pentru a ne seta obiective. Poate iti setezi niste obiective care necesita o perioada de cativa ani si atunci cu cat il pui mai repede pe hartie cu atat mai bine. Cand ai un nou obiectiv, trece-l pe lista si apoi diseca-l in parti mici si incepe sa muncesti la el chiar din prima zi, pentru ca astfel devine intradevar realizabil.

Timpul este cea mai de pret resursa pe care o avem si trebuie sa o folosim intr-un mod cat mai eficient cu putinta, pentru ca desi au aparut filme gen „In time”, in care se sugereaza ideea ca vom incepe sa cumparam timp, inca nu am ajuns sa traim astfel de vremuri si timpul se scurge cu fiecare respiratie de aer trasa in piept.

Ceea ce este important, este sa se scurga in favoarea noastra si atunci cand ne uitam in urma sa fim mandri, ca ceea ce am realizat este ceea ce ne-am dorit.

Nu am sa ma lungesc mai mult si vreau sa-ti urez un sincer La MULTI ANI pentru 2015, petrecere frumoasa la cumpana dintre ani si nu uita ca doar astazi poti sa faci ceva in privinta zilei de maine.

Related posts

Erori fatale la inceputul unei relatii

Victoria

Timpul … Timpul nu așteaptă pe nimeni. Timpul nu se oprește pentru nimeni.

Victoria

De ce merita sa faci sacrificii pentru tine…

Victoria

Leave a Comment