VictoriaOnline
DEZVOLTARE PERSONALA

De ce merita sa faci sacrificii pentru tine…

De ce oare cand vine vorba de facut sacrificii pentru altcineva le facem fara ca macar sa stam pe ganduri si cand trebuie sa facem ceva pentru noi sau pentru visul nostru suntem mult mai tentati sa renuntam. Este un lucru foarte ciudat si foarte trist in acelasi timp cand stai si te gandesti, dar se intampla de cele mai multe ori.

Aceeasi diferenta apare si cu promisiunile, pe care ti le faci tie fata de cele facute altora. Ganditi-va doar, care promisiuni sunteti tentati sa le incalcati? Cele facute voua sau cele facute persoanelor din jur?

Un raspuns plauzibil, care mi-a venit in minte este ca punem accent mult mai mare pe imaginea noastra in exterior, fata de imaginea noastra din interior, imaginea de sine. Nu este gresit sau rau sa dam bine la lume, dar intai trebuie sa dam bine in sinea noastra, sa ne simtim impliniti de cine suntem si ceea ce facem.

Asa cum am tot spus-o si am sa o mai repet schimbarea porneste din interior spre exterior. Stiu ca este o munca titanica pe care trebuie sa o duci cu tine, sa lucrezi in fiecare zi pentru ceva, la care inca nu vezi nici un rezultat, pe langa o zi normala de munca la job-ul tau.

Cand scriu aceste randuri este 6 diminieata si este partea mea de promisiune, pe care mi-am facut-o mie insumi: sa ma trezesc in fiecare zi la ora 06:00 si cel putin o ora sa muncesc la visul meu. De ce dimineata si nu dupa masa cand vin de la lucru? Pentru ca dimineata am nivelul de energie cel mai ridicat si vreau sa investesc aceasta energie in ceva ce conteaza pentru mine cu adevarat, chiar daca in momentul de fata nu am rezultatele asteptate.

Invatati sa va puneti pe voi pe primul loc cand vine vorba de visul vostru, pentru ca doar asa puteti ajunge cea mai buna varianta a voastra si astfel puteti sa ii ajutati si pe cei din jurul vostru. Atunci cand nu te complaci in conditia mediocra, cand lupti si muncesti pentru visul tau, vei fi diferit de cei din jurul tau. Lumea se va uita la tine ca la un ciudat, pentru ca faci ceva diferit, lupti pentru ceva care pentru ei nu exista inca.

Poate ca aceasta este frumusetea, acest lucru ii ofera valoare visului tau, lupta continua atat cu tine cat si cu cei din jurul tau. Sa faci sacrificii pentru ceva, care nu are nici un sens pentru cei din jurul tau, sa gandesti si sa actionezi diferit.

Asadar, aceasta ar fi o solutie de a iesi din mediocritate si de a-ti creste calitatea vietii in primul rand in interiorul tau, sa lucrezi in fiecare zi dimineata la visul tau. Practic sa faci pentru tine prima data ceva si apoi sa faci si pentru altii. Stiu ca suna putin egoist, dar este cel mai bun lucru, pe care poti sa-l faci, pentru ca devenind prosper financiar si implinit cu existenta ta, este mult mai probabil ca poti sa ajuti mai multi oameni cu adevarat, nu doar cu povesti nemuritoare.

Stiu ca am citit in urma cu ceva timp in cartea „The Science of getting rich” o fraza, care mi-a ramas intiparita in minte, care spunea ca „Cel mai bun lucru care poti sa-l faci in viata este sa devii bogat.”.

Acum, poate ca nu toti vom deveni prosperi financiar prin visele noastre, s-ar putea sa te surprinda, dar sunt persoane, care nu isi doresc multi bani in viata lor, ci doar un trai mai bun, linistie si implinire sufleteasca. Si asa, esti mult mai in masura sa ajuti persoane din jurul tau, pentru ca deja ai iesit din sfera mediocritatii.

In final as vrea doar sa ramai cu gandul ca TU esti cea mai in masura persoana, pentru care trebuie sa faci sacrificii si sa-ti respecti promisiunile. Pune accent pe calitatea starii tale interioare si apoi vei vedea ca ceea ce se vede in exterior se va aranja de la sine si lumea te va intreba ce faci diferit.

Ia atitudine,

Related posts

Timpul … Timpul nu așteaptă pe nimeni. Timpul nu se oprește pentru nimeni.

Victoria

Cum să vă stabiliți obiective realiste și să le atingeți

Victoria

NU este noul DA

Victoria

Leave a Comment

Shares