VictoriaOnline
FRUMUSETE

Apeleaza la peeling chimic pentru sanatatea pielii!

Peelingul chimic este acum o procedura foarte populara, dar, acum un secol, nimeni nu stia despre el. Desi se stie cu precizie ca oamenii primitivi foloseau materiale abrazive pe care le aveau la indemana pentru a curata pielea. Ca urmare, procesul de distrugere directionata a straturilor de suprafata ale pielii si stimularea regenerarii celulelor noi, a devenit cunoscut sub numele de dermabraziune sau peeling.

Peeling chimic – istorie

Peeling-ul chimic, a aparut pentru prima data in 1903, metoda fiind folosita de doctorul Mackey. Cel mai interesant este ca, medicul nu a fost de acord sa-si dezvaluie secretul pana in 1952, cand a anuntat reteta si rezultatele indelungatei sale lucrari de cercetare asupra acestei metode. Inca din anii treizeci, un alt medic, Lyagasse, a lucrat cu aceasta metoda, dar si-a pastrat cu atentie secretul. Peeling-ul chimic a devenit popular in 1962, cand au fost publicate o serie de articole stiintifice, evidentiind toate avantajele si dezavantajele, indicatiile de utilizare, contraindicatii si proprietati. Apoi, acest instrument a inceput sa fie utilizat pe scala larga. Acum toate metodele de peeling sunt impartite in superficial, mijlociu si profund. Diferenta, desigur, consta in profunzimea patrunderii in piele.

Procedura de aplicare

Peeling-ul chimic este o procedura cu aplicarea preparatelor pe baza de acizi diferiti pe piele. Actiunea lor are ca scop exfolierea celulelor stratului superficial al pielii de diferite adancimi si depinde de rezistenta si tipul de substanta. Porii glandelor sebacee sunt curatati si, din cauza deteriorarii suprafetei, apare regenerarea activa si stimularea celulelor pielii, ceea ce duce la producerea activa a colagenului si a elastinei.

De ce ai nevoie de peeling chimic?

Peeling-ul este folosit pentru intinerirea pielii, conferindu-i elasticitate, fermitate si o culoare sanatoasa. De asemenea, aceasta procedura este prescrisa pentru a elimina defectele cosmetice, cum ar fi petele de varsta ale diverselor etiologii, cicatrici, efectele acneei etc. Peeling-ul se confrunta perfect cu pielea problematica predispusa la acnee, pentru a preveni ridurile si alte modificari legate de varsta si semne premature de imbatranire.

Pentru peeling-ul chimic se folosesc diferite tipuri de acizi:

  • glicolic,
  • tricloracetic,
  • retinoic,
  • piruvic,
  • salicilic,
  • precum si formulari combinate, incluzand mai multe tipuri de acizi diferiti.

Principiul actiunii

 Orice acid provoaca, in esenta, o arsura superficiala pielii, si cu toate acestea, o astfel de deteriorare este bine-venita, deoarece se produc procese de activare necesare, de restaurare si formarea a pielii noi. Adancimea efectului de peeling depinde de tipul acidului, precum si de concentratia acestuia.

 Tipuri de peeling

Exista mai multe tipuri de peeling chimic. Acestea sunt clasificate in functie de rezistenta acidului:

  • Peeling superficial (daca stratul superior al tenului este afectat). Aceasta metoda include acid peruvic, glicolic, retinoic. Este utilizat pentru corectarea ridurilor mici, precum si pentru petele de pigment superficiale si pentru prevenirea aparitiei acestora.  Pentru a imbunatati efectul, peeling-ul de suprafata este adesea combinat cu tipurile mai profunde. Peeling-ul chimic superficial este sigur, usor de facut si da rezultate excelente. Perioada de recuperare este minima.
  • La peeling TCA pe baza de acid tricloroacetic, impactul are loc asupra stratului epidermic al pielii, care este afectat pentru riduri sau cicatrici profunde. O caracteristica a acestui peeling este permisiunea utilizarii sale chiar si la o varsta frageda.
  • Peeling-ul profund este cel mai radical, deoarece in acest caz efectul medicamentului se extinde pe intreaga epiderma, pana la membrana subsolului. Aceasta include peeling-ul cu fenol, care ofera un rezultat de durata, dupa vindecarea finala a pielii.

Related posts

Trucuri pentru un machiaj impecabil

Victoria

Cum să eliminați roșeața feței

Victoria

10 sfaturi pentru un păr cu volum

Victoria

Leave a Comment

Shares