VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE LIFESTYLE

Tratamentele naturiste – avantaje si dezavantaje

In pofida criticilor aduse tratamentelor naturiste de catre majoritatea cadrelor medicale, este intelept sa ne amintim ca multe medicamente populare pe care le folosim azi au derivat din surse pe baza de plante. De exemplu, oamenii de stiinta au derivat aspirina initial din scoarta de salcie astfel ca fitoterapeutii au prescris salcie alba pentru dureri de cap si pentru ameliorarea durerilor.

Tratamentele naturiste – avantaje si dezavantaje

Oricine doreste sa urmeze un tratament naturist ar trebui sa discute initial cu un medic.

Avantajele tratamentelor naturiste

Exista multe avantaje asociate cu utilizarea medicamentelor din plante in loc de cele conventionale. Exemplele includ urmatoarele:

– Riscuri reduse de efecte secundare. Cele mai multe tratamente naturiste sunt bine tolerate de catre pacient si au mult mai putine consecinte nedorite in comparatie cu medicamentele farmaceutice. Ierburile au de obicei mai putine efecte secundare decat medicina traditionala si folosirea lor poate fi mai sigura in timp.

– Eficiente in afectiuni cronice. Tratamentele naturiste au tendinta de a fi mai eficiente pentru multe probleme de sanatate de lunga durata, care nu raspund bine la medicamentele conventionale. Un exemplu ar fi plantele si remediile naturiste pentru tratarea artritei. Vioxx, un medicament foarte cunoscut si la noi in tara, folosit fara prescriptie medicala pentru tratarea artritei, a fost restras de pe piata din cauza riscului crescut de complicatii cardiovasculare. In aceste conditii, tratamentele naturiste pentru artrita au mai putine efecte secundare. Asemenea tratamente naturiste pot include consumarea unor preparate din plante, reducerea consumului de zahar alb etc.

– Costuri mai mici. Un alt avantaj al tratamentelor naturiste il reprezinta pretul asta pentru ca plantele medicinale costa mai putin decat medicamentele pe care le regasim in farmacii. Cercetarea, testarea si marketingul sunt factori care cresc considerabil costul medicamentelor prescrise. Tratamentele naturiste tind sa fie mai ieftine, comparativ cu acestea.

– Disponibilitate pe scara larga. Un alt avantaj al tratamentelor naturiste este disponibilitatea lor. Plantele medicinale sunt disponibile fara prescriptie medicala. Aveti posibilitatea de a creste si de a recolta singur plante ca menta si musetel. In unele parti ale lumii (mai izolate) plantele pot fi chiar singurul tratament disponibil pentru majoritatea oamenilor.

Dezavantaje

– tratamentele naturiste pot avea unele limitari si nu sunt eficiente in unele afectiuni (de exemplu pentru traume grave, picior fracturat sau apenticita)

– interactiunea cu medicamentele conventionale. Valeriana si sunatoarea pot interactiona de exemplu cu medicamentele prescrise.
– lipsa unor reglementari riguroase. Deoarece produsele pe baza de plante nu sunt strict reglementate, exista riscul ca oamenii sa cumpere plante medicinale de calitate inferioara.

Related posts

Top 4 cele mai bune combinatii de cosmetice pentru hoteluri

Victoria

De ce sa apelezi la firma de servicii funerare profesionale?

Victoria

Ce brad artificial de Craciun sa cumperi pentru un birou

Victoria

Leave a Comment