Sunt steroizii daunatori organismului uman?

Written by

Pentru a castiga in greutate, multi sportivi profesionisti si amatori folosesc stimulente sportive. Dar de multe ori le cumpara si incep sa le utilizeze fara sa se gandeasca macar ca pot provoca un rau grav organismului. Multi oameni nu stiu ca exista contraindicatii pentru utilizarea steroizilor anabolizanti. Aceasta nu inseamna ca ar trebui sa le limitezi consumul, ci pur si simplu sa intelegi ce medicament este cel mai potrivit pentru tine. Ar trebui sa stii care sunt cele mai frecvente efecte secundare ale utilizarii acestor substante, precum si modalitatile de limitare a daunelor cauzate de aceste preparate.

Datorita aspectelor pozitive asociate cu utilizarea lor, steroizii anabolizanti sunt adesea utilizati de culturisti profesionisti si non-profesionisti. Cei care aleg sa aiba incredere in astfel de produse, fie ignora in mod deliberat consecintele reale cu care se vor confrunta in mod inevitabil, fie nu sunt suficient de informati. Din pacate, varsta la care pasionatii de fitness apeleaza la aceste produse interzise, este din ce in ce mai mica. Utilizarea steroizilor anabolizanti de catre adolescenti este deosebit de periculoasa.

Aparitia efectelor secundare ale steroizilor anabolizanti

In functie de caracteristicile majoritatii substantelor, cum ar fi: dozajul, susceptibilitatea organismului si multi alti factori, efectele secundare se pot manifesta in moduri diferite. Unul dintre principalele efecte este ginecomastia, care dauneaza sanilor la barbati. Boala poate aparea daca iei steroizi care sunt convertiti in estrogen. Acest lucru se poate produce cel mai probabil, daca consumi testosteron. Pentru a preveni ginecomastia, opreste imediat consumul acestor substante si incepe suplimentar tratamentul cu antiestrogeni.

Afectarea ficatului este cea mai frecventa la persoanele care iau steroizi 17-alchilati, care sunt substante toxice pentru ficat. Daca ai dureri hepatice, acest lucru se poate datora faptului ca ai depasit doza recomandata. De asemenea, se produce stres crescut asupra rinichilor, datorita faptului ca rinichii trebuie sa indeparteze mai multe produse din corp. Rinichii sunt impovarati de faptul ca tensiunea arteriala creste.

Hipertensiunea arteriala este de obicei rezultatul retentiei de sodiu si al vasoconstrictiei. De aceea, asigura-te ca tensiunea arteriala este egala cu un sfigmomanometru si, daca este necesar, normalizeaz-o cu un tratament hipertensiv.

Steroizii provoaca acnee pe masura ce productia de sebum creste, iar foliculii de par se inflameaza. Pentru prevenirea si tratamentul acneei, ar trebui sa cureti acneea cu antiseptice pentru piele, asigurandu-te ca pielea este intotdeauna curata si uscata. Lipsa productiei de testosteron se opreste dupa utilizarea steroizilor anabolizanti. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa incepi terapia post-ciclu.

Oamenii normali observa ca comportamentul sportivilor este ostil si oribil. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizarea steroizilor creste agresivitatea, precum si alte probleme mentale. Modificarile hormonale duc la infertilitate. Masculinizarea, atrofia sanilor etc. apar adesea la fete. Toate aceste consecinte ireversibile sunt date de consumul de steroizi, iar barbatii sunt predispusi la atrofia testiculara din cauza productiei reduse de gonadotropina.

Cum se previn efectele negative ale steroizilor?

Pentru a face acest lucru, ar trebui sa iei aceste steroizi in conformitate cu recomandarile din prospect si sa nu cresti doza zilnica recomandata. Studiaza cu atentie compozitia medicamentului si consulta expertii. Alege doar acei steroizi care nu sunt toxici pentru ficat. De asemenea, ar trebui sa urmaresti reactiile la medicament, sa verifici intotdeauna zaharul din sange si starea hormonala. Principalul lucru este mentinerea dezvoltarii testosteronului natural in organism, pentru a nu fi nevoie sa iei antiestrogen.

Article Categories:
BLOG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code