VictoriaOnline
SANATATE

Sistem de vindecare Qigong: beneficii pentru organism!

Artele orientale castiga apreciere in randul fanilor abilitatilor de aparare, precum si in randul iubitorilor unui stil de viata sanatos. Qigong sunt exercitii compuse din munca sistematica cu plamanii si practici corporale, care sunt puse in aplicare pentru a dezvolta rezistenta, forta fizica si cresterea energiei. Executarea corecta a exercitiilor  Qigong iti permite sa acumulezi o dispozitie si o buna stare de bine.

Faze Qigong

  1. Pentru inceput, se executa exercitii pentru dezvoltarea sistemului vertebral. Coloana vertebrala in practica taoistului, actioneaza ca axa umana, personificarea sprijinului oricarei activitati de sens material sau spiritual. Prin urmare, sesiunile Qigong arata o atentie impresionanta asupra acestei parti a corpului, iar acest lucru te ajuta sa faci fata chiar si bolilor cronice. Executarea corecta accelereaza, de exemplu, vindecarea vertebrelor deplasate si a terminatiilor nervoase afectate.
  2. La fel de important in aceasta arta orientala, este controlul respiratiei. Vorbim despre implicarea abdomenului, care este foarte important pentru ventilatie. Exercitiile de baza in Qigong usureaza incarcatura semnificativa din muschiul inimii si a organelor abdominale.
  3. Impactul psihologic este de asemenea de mare importanta. Munca cu muschii stransi ajuta la ameliorarea efectelor stresului, sentimentelor nervoase si emotiilor negative. Procesul de reconstruire a organismului in sine, are un efect foarte pozitiv asupra mintii umane si a ideilor sale despre viata.
  4. Aspectul energetic este unul dintre cele mai importante in domeniul Qigong. Practica considera corpul individului ca o capacitate de umplere a fortelor, de aceea este important sa cureti toate canalele energetice in timp util si sa nu uiti de conexiunea necesara intre diferite zone ale corpului.

Practica Qigong: reguli importante

Chiar daca la primele etape, ai ales exercitii Qigong usoare pentru fiecare zi, este necesar sa te familiarizezi cu cerintele de baza, care garanteaza aparitia unor schimbari pozitive reale dupa un curs stabil.

  • Nu este de dorit sa mananci inainte de a efectua Qigong. Daca totusi ai mancat, se recomanda inceperea exercitiilor la o ora dupa masa. In mod similar, ar trebui sa iti fie foame si la 60 de minute dupa incheierea sesiunii. De regula, se recomanda sa incepi si sa inchei fiecare lectie cu o simpla relaxare a corpului si a constiintei, inchizand ochii si sezand confortabil. Dupa proceduri, nu poti merge la dus mai devreme de 20 de minute, ci poti face alte activitati timp de o jumatate de ora.
  • Acorda atentie hainelor usoare si libere. In general, exercitiile Qigong pentru fiecare zi, necesita anumite articole vestimentare care sunt folosite doar la cursuri. Nu uita de incaltaminte, care trebuie sa fie perfecta pentru dimensiunea picioarelor. De asemenea, ar trebui sa aiba o talpa larga.
  • De obicei, exercitiile Qigong se fac in spatiu deschis, aceasta fiind cea mai buna optiune. Practica taoista necesita respiratie in aer curat, astfel incat energia Qi sa fie reincarcata constant. Cel mai bine este sa practici intr-un loc linistit si curat, de exemplu, intr-un parc linistit.
  • Respiratia este buna pentru a te mentine mereu constant. Dupa fiecare ciclu de miscari, este necesara o pauza pentru a restabili respiratia cu inhalatii si exhalatii relaxate, care afecteaza in mod direct constiinta.
  • Tehnica Qigong este realizata cu concentratia maxima de atentie in punctul selectat. Nu este necesar sa faci acest lucru cu eforturi extraordinare, fiind necesar sa respecti naturaletea. Dificultatile in acest sens, sunt de inteles la inceputul cursurilor, dar in curand va aparea concentrarea usoara si calma.

Related posts

Sfaturi pentru tenul acneic

Victoria

Reperele alimentare pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa-ti mentii greutatea sub control

Victoria

Cum am slăbit 5 kg în două luni: Metodele mele încercate și testate

Victoria

Leave a Comment

Shares