VictoriaOnline
FRUMUSETE SANATATE

Sfaturi pentru tenul acneic

Acneea nu este cauzată de igienă deficitară, consum de ciocolată sau de băuturi răcoritoare. Acneea este cauzată de funcţionarea în exces a glandelor sebacee, acumularea de sebum, celule moarte şi bacterii, care duc la inflamarea porilor.
Glandele sebacee sunt stimulate atunci când hormonii devin activi la pubertate, de aceea oamenii suferă de acnee în adolescenţă. Dat fiind că tendinţa de a avea acnee este parţial genetică, dacă alţii din familia dumneavoastră au avut sau au acnee, este probabil ca şi dumneavoastră să suferiţi de aceeaşi problemă.

Deşi nu există o cale sigură de a preveni acneea, încercaţi aceste ponturi pentru a reduce numărul şi gravitatea coşurilor dumneavoastră:
• Spălarea pielii este esenţială (ajută la îndepărtarea sebumului în exces şi a celulelor moarte care pot bloca porii), dar spălarea excesivă poate face rău, cauzând uscarea pielii sau iritarea ei.
• Amintiţi-vă să vă spălaţi după ce aţi făcut sport, deoarece transpiraţia poate bloca porii şi poate înrăutăţi acneea. Dacă lucraţi cu mâncare grasă, dacă aţi transpirat de la căldură, dacă aţi depus efort, spălaţi-vă faţa şi alte zone predispuse apariţiei coşurilor cât puteţi de repede. Folosiţi produse noncomedogenice (nu blochează porii).
• Dacă folosiţi gel sau fixativ, asiguraţi-vă că le ţineţi departe de faţă. Multe produse pentru păr conţin uleiuri care înrăutăţesc acneea.
• Nu vă maltrataţi coşurile, puteţi să vă alegeţi cu leziuni şi inflamaţii inestetice.
• Dacă aveţi acnee pe piept sau pe spate, nu purtaţi haine strâmte care pot cauza iritaţii şi transpiraţie în exces.
• Demachiaţi-vă dimineaţa şi seara, nu dormiţi niciodată machiate. Folosiţi o loţiune antiseptică, apoi, o cremă hrănitoare uşoară.
• Folosiţi săptămânal o mască de aspirină (topiţi o aspirină în apă, aplicaţi-o pe zonele predispuse apariţiei coşurilor şi lăsaţi-o să acţioneze câteva minute, clătiţi din abundenţă).
• Puteţi aplica un scrub natural din 2 linguri de mălai, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de miere şi suc de lămâie. Se aplică pe faţă şi pe gât, se masează uşor. Astfel, se elimină celulele moarte şi se hrăneşte pielea.
• Cereţi sfatul unui dermatolog privind produsele şi medicaţia care sunt potrivite tipului dumneavoastră de acnee.
• În prezent, există multe metode eficiente de a rezolva această problemă. Nu ezitaţi să vizitaţi saloanele care se ocupă cu tratamente speciale.

Related posts

Sistem de vindecare Qigong: beneficii pentru organism!

Victoria

Cum să fac să îmi crească părul mai repede?

Victoria

Ce este Hidroterapia?

Victoria

Leave a Comment

Shares