VictoriaOnline
Motivatie
BLOG

Motivatia privind siguranta angajatilor la locul de munca

Initiativele privind siguranta la locul de munca sunt esentiale atunci cand vine vorba despre crearea si mentinerea unui mediu de lucru care sa fie sigur, dar si productiv. Cu toate acestea, programele de siguranta pe care le puneti in aplicare nu inseamna prea mult daca angajatii nu sunt inspirati sa-si schimbe comportamentele vechi potential daunatoare.

Deci, ce ar trebui sa faceti pentru a va motive angajatii in aceasta directie?

Primul pas este sa aruncati o privire atenta asupra a ceea ce NU trebuie sa faceti:

  • Actiune disciplinara. Acest lucru necesita o supraveghere constanta si nu se dovedeste eficient. De fapt, o astfel de abordare poate provoca ostilitate si sfidare.
  • Slogane si postere. Daca siguranta NU este prioritatea dumneavoastra numarul 1, atunci un semn care arata altfel nu isi va gasi sensul si nu se va dovedi eficient. Reprezentarile de siguranta devin eficiente doar atunci cand sunt adevarate si aplicate. Daca nu, pot fi luate in ras.

Stimulente. Daca va concentrati pe reducerea numarului de accidente ca modalitate de a va recompensa angajatii, veti reusi doar sa transmiteti un mesaj gresit. Este posibil ca angajatilor sa le fie teama sa vina la dumneavoastra pentru a semnala o problema,  ceea ce ar putea duce la un mediu de lucru nesigur.

Urmatoarele sfaturi de motivare pentru siguranta la locul de munca sunt concepute pentru motivarea intrinseca a angajatilor.

  1. Intentie, strategie, structura. Prima data trebuie sa stabilini obiectivele de siguranta si mesajul corect. Motivarea presupune sa-i implicati pe angajati, cu inima si mintea. Ce este important pentru ei in ceea ce priveste siguranta la locul de lunca? Primiti acest feedback din partea lor si transformati-le viziunea intr-un slogan al companiei cu o valoare reala.
  2. Integrare. Un angajat confuz este unul ineficient si neinspirat. De aceea, fiecare angajat din companie ar trebui sa inteleaga cat mai bine elementele de baza ce definesc o cultura organizationala de siguranta. Fiecare angajat trebuie sa devina responsabil, sa transmita aceasta preocupare pentru siguranta colegilor sai, sa utilizeze in mod corespunzator toate echipamentele de protectie care ii sunt puse la dispozitie si sa sesizeze orice potentiale probleme.
  3. Invatare si dezvoltare. Care este abordarea prezenta a companiei dumneavoastra in ceea ce priveste dezvoltarea unui mediu de lucru sigur? Oportunitatile de invatare nu ar trebui sa fie folosite ca privilegiu sau pedeapsa. Siguranta la locul de munca presupune mai mult decat sa oferiti angajatilor anumite informatii. Trebuie sa creati o cultura de invatare a sigurantei in organizatia dumneavoastra. Faceti acest lucru prin:
  • programe de instruire – angajatii invata si exerseaza abilitati ce tin de masurile de siguranta si utilizarea echipamentelor de protectie corespunzatoare.
  • Tratati fiecare incident sau greseala ca pe o oportunitate de invatare si nu aratati cu degetul pe cel care a gresit. Evitati sa va pedepsiti angajatii. Acest tip de feedback si sprijin stimuleaza imbunatatirea continua a membrilor echipei.
    Atunci cand creati o cultura de invatare in jurul sigurantei si securitatii la locul de munca, angajatii se simt mai degraba protejati, decat certati. Aceasta abordare incurajeaza implicarea si responsabilitatea.
  1. Sa fim seriosi: motivul pentru care exista o grija foarte mare in ceea ce priveste siguranta la locul de munca tine de sanatatea si bunastarea angajatilor. Chiar daca siguranta lor este o chestiune foarte serioasa, tocmai aceasta sobrietate poate deveni un obstacol in calea implicarii oamenilor.

Puteti veni cu solutii creative menite sa detensioneze toata aceasta seriozitate din jurul problematicii sigurantei la locul de lunca. De exemplu, puteti crea un concurs „Roata de siguranta” – daca un angajat face o sugestie de siguranta care se dovedeste utila si implementabila, atunci el poate invarti roata si poate castiga un premiu. Astfel de jocuri aduc viata unui subiect destul de sobru.

Related posts

Klass Coating System – Producator de top de profile din PVC pentru ferestre si usi

Victoria

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Victoria

Castrul Roman Arutela – un loc cu aer de legendă

Victoria

Leave a Comment

Shares