VictoriaOnline
BLOG

Ecranul laptopului clipeste  – de ce ? De ce palpaie ecranul laptopului meu?

Un ecran  care clipeste are o problema ce poate fi cauzata de software sau de hardware. Daca problema tine de partea de software, se va rezolva usor si de cele mai multe ori fara costuri suplimentare. Daca problema este hardware poate fi reprezentata de placa video, de display sau de banda care conecteaza display-ul de laptop. Pentru inceput, inainte de a lua decizia de a schimba ecranul, va trebui sa analizezi setarile. Daca setarile sunt corecte, driverele sunt actualizate si nicio aplicatie nu este incompatibila,  cauza va fi de obicei legata de hardware. Un display laptop poate avea mai multe probleme pentru care poate incepe sa palpaie sau sa nu mai functioenze corespunzator si daca sunt de natura hardware va trebui sa le lasi in responsabilitatea unui specialist.

Setari de afisare

Un ecran intermitent are o eroare care poate fi cauzata de computer atunci cand detecteaza setari de afisare incorecte, cand porneste cand revine din sleep. De asemenea, poate proveni din modificari ale setarilor de rezolutie a ecranului cauzate de un program nou sau de instalarea unui update. Verificati rezolutia inainte de a presupune ca problema este legata de hardware.

Atunci cand ecranul laptopului palpaie exista mai multe motive independente de setarile pentru afisare care sunt la randul lor foarte importante si care pot sa influenteze modul in care laptopul  functioneaza. Puteti avea in vedere si informatiile de mai jos si puteti tine cont de mai multe aspecte dar si de solicitarea sfatului unui specialist care sa va ajute sa descoperiti cauza pentru care laptopul palpaie, desi la prima vedere pare ca toate setarile sunt bune si ca nu mai aveti nimic de facut in acest sens.

Un conector defectuos

Langa ecran, in spatele capacului de plastic, exista o mica componenta numita invertor, care furnizeaza energie pentru iluminarea ecranului. Palpairea indica faptul ca ecranul nu primeste corect curent. Pentru a remedia problema, inlocuiti acel invertor.

Conectori defecti

Firele care trec printre balamalele laptopului si care conecteaza displayul la restul laptopului se pot strica. In timp, deschiderea si inchiderea ecranului fac ca acestea sa se uzeze. Solutia este dezasamblarea carcasei din plastic a laptopului, rearanjarea cablurilor astfel incat acestea sa nu interfereze cu balamalele sau inlocuirea cablurilor si conectorilor cu altele noi realizate special pentru laptopul pe care apare problema.

Pasi pentru a evita palpairea ecranului

Atunci cand ecranul palpaie nu te speria pentru ca de cele mai multe ori problema se rezolva rapid. Pentru a evita ca ecranul sa palpaie poti incepe de la setarile de baza, mai exact de la setarile de afisare.

Printre optiunile disponibile poti alege inclusiv economisirea de energie care va face ca ecranul sa functioneze la luminozitate mai mica. In mod normal un laptop ar trebui sa functioneze atat in mod economisire energie cat si in mod normal, clasic, fara probleme si fara sa apara acea palpaire a ecranului, dar daca la performante maxime fiecare pixel este aprins la maximum, este posibil sa genereze palpaire.

Un alt pas important este acela de a avea mereu driverele la zi. Recomandarea noastra este sa iti actualizezi driverele de fiecare data cand apare o varianta noua, dar sa tii cont de faptul ca unele drivere noi nu merg pe anumite sisteme, deci daca apar probleme, fii mereu pregatit sa dai Roll Back la driver.

Un alt sfat este sa incerci pe cat posibil sa inchizi si sa deschizi ecranul cat mai bland pentru a evita problemele cu contactul. Daca inchizi si deschizi laptopul de 10 ori pe zi in timp firele care il conecteaza se vor deteriora.

 

Related posts

Cât timp putem folosi produsele de machiaj?

Victoria

Cum se elimină extensiile de gene

Victoria

Ferestrele si usile cu tamplarie din PVC, o alegere ideala pentru casa ta

Victoria

Leave a Comment

Shares