VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE

Cum să ne punem ochii în evidenţă prin machiaj?

Mulţi spun că ochii sunt oglinda sufletului, dar dacă încerci să-i pui şi în evidenţă, te poate plasa cu adevărat în centrul atenţiei. Pe lângă forma ochilor, culoarea părului sau a tenului, trebuie să mai luam în calcul şi culoarea irisului.

Ochii albaştri 
Culorile care favorizează irisul albastru sunt cele complementare: gri, roz, maro, negru, cărămiziu, lila, turcoaz, portocaliu. Joacă-te cu aceste nuanţe şi dispune-le în degradeuri. Poţi trasa o dungă subtilă cu eyeliner-ul pentru a lungi un pic ochiul şi poţi adăuga umbre cu negru în coltul exterior pentru a pune şi mai mult culoarea naturală a ochilor în evidenţă. Cele mai indicate culori în cazul ochilor albaştri rămân însă: griul, lilaul si turcoazul.

Ochii verzi
Maroul va face să vibreze întotdeauna verdele şi se scot unul pe celalalt în evidenţă. Irisului verde i se potrivesc nuanţe de maro roşcat, bej sidefat, auriu, violet prună, roz, dar şi roşu. Cel mai important: nu uita de conturul ochilor cu negru, element de maxim interes în cazul ochilor verzi. Pentru un efect maxim, fardează unghiurile interne ale ochilor cu nuanţe de alb sau bej. Acest mic truc va conferi luminozitate privirii, dar şi profunzime. Ca sa fii sigura că faci furori, foloseşte cat mai des: maroul, argintiul şi auriul.

Ochii căprui 
Această culoare e evidenţiată de un machiaj în tonuri de auriu, verde, argintiu, albastru, roz, mov, dar make-up artiştii, când vine vorba de ochii căprui, spun că orice culoare poate fi folosită, dat fiind faptul că pentru ei nu există nicio regulă strictă. Deci orice culoare ai folosi, e important să ai grijă să formezi un tot unitar plăcut cu fizionomia, dar şi cu vestimentaţia.

Ochii gri-albaştri
Persoanele cu ochii gri sunt printre cele mai rare. De fapt, acestea se confundă deseori cu cele care au ochii albaştri. Griul irisului poate avea o nuanţă clară (lucru mai rar întâlnit) sau poate prinde tente de albăstrui foarte deschis. Dacă eşti fericita posesoare a unor ochi gri, atunci află că ţi-i poţi pune în evidenţă cu gri închis, cenuşiu şi argintiu. Bineînţeles că, pentru un machiaj mai vesel, poţi folosi şi albastru, bleu, turcoaz, lila, roz. Umbrele în colţul ochiului cu negru nu fac decât să ofere profunzime privirii şi să accentueze culoarea.

Ochii negri
Ochii negri sunt adesea confundaţi cu ochii căprui închis, foarte rar existând persoane cu ochii negri ca abanosul. În ciuda ideii generale că nu se recomandă folosirea unei culori apropiate de cea a irisului, aceşti ochi sunt cel mai bine puşi în valoare tot de nuanţe închise cum ar fi: bleumarin, gri închis, cenuşiu, mov închis, negru. Dacă totuşi nu îţi plac culorile închise, poţi folosi în voie orice altă culoare doreşti. Cromatica irisului, a genelor şi a sprâncenelor îţi permite asta.

Related posts

Ce brad artificial de Craciun sa cumperi pentru un birou

Victoria

5 semne că trebuie să schimbi centrala termică

Victoria

Dragostea perfecta

Victoria

Leave a Comment

Shares