VictoriaOnline
BLOG

Cum să evitați gelozia între copii

Nașterea unui al doilea, al treilea sau chiar al patrulea copil este o mare bucurie în familie. Tatăl și mama își imaginează cum va fi totul bine, cum va ajuta bătrânul să aibă grijă de cel mai mic. Dar părinții trebuie să fie pregătiți și să știe cum să evite gelozia între copii . Acest lucru va ajuta la evitarea conflictelor neplăcute, a nemulțumirilor din copilărie, a tensiunii nervoase în familie.

Cum să evitați gelozia între copii

După nașterea unui frate sau soră, primul copil poate experimenta agresiune și furie incontrolabile. Toată comunicarea se reduce la isterice, țipete, neascultare. Motivul pentru aceasta este gelozia în familia dintre copii. Este foarte rar ca acest sentiment distructiv și devastator să poată fi evitat. Cel mai adesea, când un frate sau o soră vine acasă de la spital, bătrânul începe să vadă cum se schimbă lumea din jurul său. Încetează să-i mai acorde atenție, nu se joacă cu el atât de des, el a început să fie mai des singur cu el însuși. Motivul acestor modificări enervante se regăsește în apariția firimiturilor. Specialiștii în educația copilului recomandă purtarea de conversații cu primul copil înainte de nașterea copilului, vorbind despre schimbările viitoare. Este important să-l anunțați că nu vor înceta niciodată să-l iubească mai puțin.

Gelozia între copii

Toate cărțile populare pentru părinți oferă câteva sfaturi utile pentru a vă menține calma acasă:

  • încercați să evitați prin orice mijloace rivalitatea dintre copii, atunci aceștia se vor simți ca o singură echipă prietenoasă;
  • încercați să dedicați aceeași cantitate de timp tuturor: să petreceți timpul cu toată lumea separat, făcând ceea ce își dorește fiecare copil;
  • evitați situațiile în care nou-născutul va fi în centrul atenției: aceasta este o cale directă către gelozia dintre copii ;
  • în fața oaspeților, în fața străinilor, încercați să-l lăudați pe bătrân, vorbiți cu entuziasm despre succesele și realizările sale.

Dacă părinții respectă aceste reguli simple, primul născut nu se va simți abandonat și inutil. Se va îngriji cu plăcere de fratele sau sora lui. Nu va exista nici un traumatism psihologic din copilărie care ar fi lăsat o amprentă în restul vieții sale.

Gelozia familială între copii

Va fi foarte bine să unim întreaga familie împreună. Va fi util să învățați un senior să-și exprime emoțiile. Acest lucru îi va permite să nu se retragă în sine. Folosind în practică metode pentru a evita gelozia între copii, puteți face familia dvs. mai puternică și mai prietenoasă.

Related posts

Alege si tu ferestre si usi PVC la cele mai bune preturi de pe piata

Victoria

Este PVC rezistent la foc? Poate sa protejeze casa in caz de incendiu?

Victoria

Curatarea covoarelor, mochetelor si a mobilierului tapitat

Victoria

Leave a Comment

Shares