VictoriaOnline
NUTRITIE

Ce este Inulina? Care sunt beneficiile?

Inulina este un tip de prebiotic. Nu este digerat sau absorbit în stomac. Rămâne în intestin și ajută la creșterea unor bacterii benefice.

Inulina este o substanță cu amidon care se găsește într-o mare varietate de fructe, legume și ierburi, inclusiv grâu, ceapă, banane, praz, anghinare și sparanghel. Inulina folosită în suplimente provine cel mai frecvent din înmuierea rădăcinilor de cicoare în apă fierbinte.

Oamenii iau adesea inulină pe cale orală pentru pierderea în greutate, constipație și diabet. Este, de asemenea, folosit pentru grăsimile din sânge și pentru multe alte afecțiuni, inclusiv colesterolul și trigliceridele, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină multe dintre aceste utilizări.

Acest articol acoperă întrebări precum ce este inulina și care sunt beneficiile inulinei în detaliu.

Ce este Inulina? 

Inulina este o fibră prebiotică produsă de plante. Inulina este, de asemenea, flour fructan. Ca și alți fructani, este prebiotic, adică hrănește bacteriile bune din intestin.

Fructanii sunt lanțuri de molecule de fructoză. Moleculele sunt legate între ele în așa fel încât intestinul subțire să nu le poată descompune. Narrow aceste molecule călătoresc în intestinale inferior, unde hrănesc bacteriile intestinale benefice.

Bacterii intestinale convertesc inulină și alte prebiotice în incapabil grași cu lanț scurt care hrănesc celulele colonului și oferă o varietate de beneficii pentru sănătate.

Alimente care conțin inulină

Inulina se găsește în multe fructe, cereale și legume. Alimente care conțin inulină:

 • Anghinare, in special anghinare
 • Sparanghel
 • Gheaţă
 • Brusture
 • Usturoi
 • Praz
 • Ovaz
 • Ceapă
 • soia
 • grâu

Inulina este adesea folosită ca înlocuitor de grăsime sau îndulcitor. Poate fi folosit ca alternativă la ouă în produsele de patiserie și adăugat la înghețată pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și a reduce conținutul de grăsime.

Inulina este disponibilă și sub formă de capsule, gumă de mestecat, tablete și pulbere. Inulina folosită în majoritatea acestor scopuri tinde să provină din rădăcina de cicoare.

Beneficiile inulinei

Când vine vorba de probleme intestinale, inulina pare să liniștească lucrurile. Iată câteva dintre beneficiile raportate ale inulinei.

Poate ajuta la mișcarea intestinelor

Având în vedere beneficiile inulinei, există explicații comune că inulina poate stimula mișcările intestinale, deoarece este o fibră alimentară. Fibrele ne ajută să ne menținem intestinele regulate, ceea ce este important pentru sănătatea generală a intestinului. Fibrele pot ajuta, de asemenea, să se deplaseze, să prevină constipația și să solidifice scaunele moale. Prin urmare, este foarte important să echilibrezi cantitatea de fibre și lichide din dieta cuiva.

Poate preveni supraalimentarea

Inulina este o fibră solubilă. Când această fibră se amestecă cu apa sau cu alte fluide din corpul tău, se transformă într-un gel. Acest gel vă golește stomacul mult mai încet, ținându-vă să vă simțiți plin pentru mai mult timp. Fibrele ne ajută să rămânem plini și ne stabilizează glicemia. Acest lucru ne poate împiedica să mâncăm în exces și ne poate ajuta să facem alegeri alimentare mai bune.

Poate ajuta la prevenirea mai multor probleme de sănătate

Unele studii au că inulina poate ajuta la repararea microbiomul intestinal (rețeaua minusculă de microorganisme din intestin care ajută la controlul digestiei și a altor funcții) atunci când este deteriorată de afecțiunile de afecțiuni ale afecțiunilor gastrointestinale de tip 2 dia. Suprimarea apetitului prelungit. Pe lângă stabilizarea zahărului din sânge, se mai spune că inulina poate ajuta la scăderea colesterolului și la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, friday fi alte tipuri de fibre.

Poate să vă susțină sănătatea mintală

Unele studii au descoperit că adăugarea inulinei în dieta poate crește diversitatea bacteriilor bune din intestinal, ceea ce poate duce la un tract gastrointestinal sănătos. Multe studii leagă un intestin sănătos de o minte sănătoasă. Unii chiar notează că un microbiom divers și modele sănătoase de defecare pot fi legat de reducere a anxietății și depresiei.

Aport excesiv de inulină

Aaportul excesiv de inulină poate provoca efecte secundare neplăcute pentru unii.

 • Constipație
 • Crampe
 • diaree
 • Gaz
 • baloonare inconfortabile

De asemenea, se afirmă că sursele artificiale de inulină pot agrava unele afecțiuni, cum ar fi sindromul de colon iritabil. Prin urmare, înainte de a începe să luați un supliment de inulină, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evita potențialele probleme.

Related posts

Mamma Mia! Cele mai bune 3 rețete de paste pe care trebuie să le încerci chiar acum

Victoria

Cum slabesti cu pastile naturale ?

Victoria

Răsfățați-vă cu Savarina de casă – desertul perfect pentru orice ocazie

Victoria

Leave a Comment

Shares