VictoriaOnline
BLOG FRUMUSETE

Cât timp putem folosi produsele de machiaj?

Fondul de ten
Dacă este vorba despre un fond de ten cu pompiţă, atunci va fi proaspăt mai mult timp. Însă, dacă luaţi fondul de ten cu degetele din recipientul cu fond de ten, se recomandă aruncarea acestuia la 6-8 luni. Dacă sunteţi predispuşi la acnee, nu depăşiţi în niciun caz termenul de 6 luni. Dacă folosiţi un fond de ten cu pompiţă, ar trebui să fie bun timp de 8 luni, cel puţin.

Pudra
Pudra o puteţi păstra timp de un an, dacă nu aveţi iritaţii sau alte probleme ale tenului. Însă dacă îşi schimbă mirosul sau arată ciudat, ar trebui aruncată mai repede. Bronzer-ul şi blush-ul pudră intră în categoria celor ce se aruncă la un an.

Produsele de machiaj ochi
Experţii spun că eyeliner-ul lichid şi mascara se aruncă la trei luni. Dacă mascara nu e uscată, nu miroase diferit, ar trebui să fie bună timp de şase luni de la deschidere. Dacă suferiţi vreo infecţie la ochi, trebuie să aruncaţi imediat produsele cu care vă machiaţi în această zonă. Creionul de ochi poate fi folosit 1-2 ani, dar este păstrat adecvat şi ascuţit regulat.

Lacul de unghii
Lacul de unghii poate fi folosit timp de doi ani. Dacă cumva suferiţi vreo infecţie cu vreo ciupercă, trebuie să îl aruncaţi.

Ruj, creion de contur buze
Pot fi folosite timp de doi ani.

Totuşi, după cum am spus mai sus, dacă produsele îşi schimba mirosul şi aspectul sau dacă suferiţi vreo infecţie, aruncaţi-le. Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră!

Related posts

10 sfaturi pentru un păr mai strălucitor

Victoria

Cum să alegeți o vopsea de păr

Victoria

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

Victoria

Leave a Comment

Shares