VictoriaOnline
BLOG

Cat de importanta este izolarea termica a locuintei

Economia din ziua de astazi dicteaza faptul ca trebuie sa acordati o importanta mult mai mare izolarii casei pentru a beneficia de o reducere semnificativa a facturilor lunare problematice.

Indiferent ca locuiti la apartament sau casa izolarea trebuie sa fie prioritara si realizata rapid mai ales ca sezonul rece este aproape aici. O casa izolata corect poate injumatatii sau chiar mai mult facturile lunare la gaze sau energie electrica.

Anul acesta s-a pus accent mai mult ca niciodata in izolarea tuturor locuintelor, cat si pentru producerea energiei cu ajutorul panourilor solare, insa acest lucru nu poate fi finalizat daca nu beneficiati si de tamplarie PVC performanta.

Cum sa va protejati cat mai bine de temperaturile extreme

Fie ca este vara sau iarna, temperatura din interiorul casei trebuie sa fie perfecta pentru un confort exact asa cum vi-l doriti. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie sa verificati si / sau sa schimbati anumite elemente care nu au fost realizate sau nu isi mai indeplinesc scopul:

1.     Izolare exterior

Peretii exteriori sunt cei mai vulnerabili in fata temperaturilor extreme de afara, de aceea este recomandat de specialistii in domeniu, constructori si arhitecti, sa fie izolati cat mai eficient pentru a impiedica infiltratiile de apa, dar si pentru a o proteja cat mai bine din punct de vedere termic.

Polistirenul si vata bazaltica sunt cele mai populare si performante materiale izolatoare de pe piata, reusind in acest fel sa beneficiati de o temperatura ambientala placuta tot anul, mai ales daca optati pentru cel putin 15 cm grosime.

2.     Izolare interior

Cel putin 2 cm de polistiren va vor ajuta mai mult decat credeti ,contribuind in acest fel la apropierea de standardele unei case pasive.

3.     Tamplarie de termopan

Termopanele joaca si ele un rol important, acestea reusind sa pastreze temperatura ambientala cu 35% mai bine decat alte sisteme. Salamander ofera servicii de calitate si montaj putandu-va ajuta in alegerea celor mai bune tamplarii si sticla, pentru a beneficia inca din prima zi de o izolatie termica si fonica eficienta.

4.     Rulouri exterioare

Pe langa termopane, Salamander recomanda si instalarea rulourilor exterioare pentru un plus de protectie impotriva vanturilor puternice, a fluctuatiilor de temperatura, dar si pentru o siguranta sporita a casei.

Tamplaria de termopan trebuie verificata daca mai respecta standardele din prima zi

Ca orice lucru si ferestrele trebuie verificate periodic pentru a vedere daca etansarea se realizeaza corect, fara infiltratii de aer sau apa. In functie de vechimea acestora, se pot regla sau schimba cu unele mai performante. Salamander ofera tuturor persoanelor interesate consultanta in alegerea celor mai bune variante de sisteme pentru apartament sau casa, dar si in functie de zona unde locuiti.

Recomandarile lor le gasiti si pe blog, unde sunt mereu activi cu informatii utile si proaspete, pentru a va ajuta sa va indepliniti proiectul.

Dupa cum se observa izolarea termica a oricarei locuinte este nu doar necesara, ci chiar obligatorie pentru a  beneficia de o scadere semnificativa a cheltuielilor lunare in anii ce vor urma. Veti economisi substantial daca actionati din timp asupra izolarii, dar si pentru schimbarea completa a termopanelor invechite cu unele noi precum cele din gama Salamander.

Related posts

Mesaje motivationale puternice!

Victoria

Outfit-uri cu stil, anima-ti tinutele cu gentile Zevo

Victoria

Păreri despre Glasspandoor – Impactul războiului asupra mediului de afaceri

Victoria

Leave a Comment

Shares