VictoriaOnline
BLOG

Care este cel mai bun ulei pentru masina mea?

Nu trebuie sa fii un adevarat pasionat de masini ca sa stii ca, uleiul este o parte esentiala a masinii. In secolul curent, viata fara masina este aproape imposibila. Iar in lipsa unui ulei de calitate, functionarea motorului ar putea fi cu adevarat anevoioasa. 

Specialistii in automobile iti recomanda sa nu-l alegi la intamplare, chiar daca esti incepator si varietatea de ulei de motor in benzinarii si alte magazine este destul de mare si coplesitoare. 

Afla in randurile urmatoare cum sa-ti alegi cel mai bun ulei, precum si cum acesta poate sa-ti influenteze mobilitatea zilnica.

Trucuri pentru alegerea celui mai bun ulei de motor

Marca, aspectul bidonului, cantitatea sau pretul sunt aproape irelevante cand trebuie sa adaugi in cos uleiul pentru motor. Insa, producatorii vor avea intotdeauna grija sa-ti ofere cateva indicatii pentru a asigura ca vei beneficia de o compatibilitate excelenta cu masina ta. Ca prin urmare, cunostintele tale joaca un rol important.

De exemplu, cel mai simplu mod in care poti alege uleiul potrivit e sa cauti acele sugestii reprezentative pentru masina. Exista situatii in care vanzatorii aleg sa le vina in ajutor celor mai putin experimentati si iti fac sugestii usor de inteles pentru modelul tau de masina, cum e cazul unui magazin piese auto.

In cazul in care locul de unde vrei sa achizitionezi un ulei nu prezinta astfel de specificatii, descrierea alfanumerica prezentata pe ambalaj este detaliul pe care sa-l ai in atentie.

Punctul tau de reper este litera „w” si combinatia numerica prezentata insinte si după. Cu cât valoarea prezenta inainte de punctul de referinta este mai mare, cu atat uleiul se va comporta mai instabil in raport cu temperaturile scazute. Vascozitatea trebuie sa fie una buna astfel incat motorul masinii sa nu depuna prea mult efort in incercarea de a pune masina in deplasare. Informatii despre ea vei afla si analizand numarul de dupa „w”, iar cu cat valoarea e mai mare, cu atat vei sti ca ai parte de un ulei care se comporta mai bine la temperaturi ridicate. Tine minte ca, un ulei a caror indicatoare alfanumerice sunt mai mici, determina o potrivire mai buna pe timp de climat rece si viceversa. Dar in cazul in care folosesti o masina generoasa, ce adesea e prevazuta cu incarcatura foarte mare, vei avea nevoie de un ulei de motor precum 20w50. 

O optiune si mai simpla ar fi alegerea uleiului conform recomandarilor de la prieteni si/sau rude. Dar nu uita ca, in functie de automobilul pe care acestia il folosesc, uleiul poate fi diferit si se poate transforma intr-o simpla sugestie daca nu ai aceeasi masina si daca nu o folosesti in aceleasi conditii.

Cand stiu ca e necesar sa schimb uleiul de motor? 

Daca ai cumparat masina second hand este foarte posibil sa fie necesar sa-ti schimbi uleiul, mai ales daca simti ca ceva nu este in regula cu masina ta. De exemplu, daca arunci un ochi sub capota peste acele filtre auto si observi depuneri sau schimbari, cea mai buna decizie e sa contactezi un service pentru revizie auto. In general, specialistii care verifica masina sunt specializati pe piese auto si iti pot sugera cel mai bun moment in a-ti schimba uleiul de motor, mai ales atunci cand acesta afecteaza functionarea masinii sau componentele acesteia.

Alegerea si schimbarea uleiului la momentul potrivit te poate scapa de o multime de probleme, de la necesitatea de a-ti schimba mai des anumite piese care se deterioreaza la contact cu acesta sau cand motorul este obligat sa functioneze in situatii in care acesta nu ofera randament maxim, pana la deteriorarea mult mai rapida a masinii, in ansamblu.

Related posts

Curatarea covoarelor, mochetelor si a mobilierului tapitat

Victoria

Cazare la hotel cu piscină în Călimăneşti-Căciulata

Victoria

Activități de iarnă în Călimănești – Căciulata

Victoria

Leave a Comment

Shares