VictoriaOnline
NUTRITIE

Alimente pe care nu trebuie să le reîncălziți niciodată la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este o invenție minunată care ne încălzește alimentele mai repede și ne economisește timp. Deși aproape toată lumea îl folosește, nu toate vasele sunt compatibile cu cuptorul cu microunde. Unele feluri de mâncare se pot deteriora, în timp ce altele pot proveni din substanțe care pot fi cu adevărat dăunătoare sănătății noastre.

Iată o listă de alimente pentru care cuptorul cu microunde este un adevărat inamic:

1. Unele legume, fructe și ciuperci

– Nu gătiți broccoli la microunde pentru că își va pierde proprietățile benefice. Cel mai bun mod de a găti broccoli este să îl
aburiți

– verdeață, cum ar fi frunzele de sfeclă, au unele proprietăți care pot provoca foc la cuptorul cu microunde
– Nu gătiți spanacul și sfecla la cuptorul cu microunde. Radiația electromagnetică declanșează formarea de nitrozamine nocive care sunt cancerigene
– Ardeii iuti conțin capsaicină, iar capsaicina va începe să se evapore în cuptorul cu microunde și camera dvs. va fi umplută cu fum acru imediat ce deschideți ușa cuptorului cu microunde
– Strugurii pot fi transformați în bucăți de plasmă

2. Carne, pește și carne de pasăre

– Încălzirea peștelui în cuptorul cu microunde vă va lăsa cu un vas neplăcut
– Carnea procesată conține conservanți care se transformă în compuși chimici periculoși atunci când sunt expuși la radiații electromagnetice.
– Dacă încălziți puiul în cuptorul cu microunde, veți avea un strat de pui umed și neplăcut

3. Pizza, mâncare chinezească și orez

– Pizza cu microunde nu este dăunătoare, dar nu veți primi bucurie mâncând-o. Marginile vor deveni lipicioase și umede, iar brânza va deveni cauciucată
– Nu reîncălziți mâncarea chinezească în cuptorul cu microunde pentru că veți ajunge cu ceva umed și slab
– Nu vă reîncălziți mâncarea în aceleași recipiente în care au fost livrate. cutiile conțin materiale periculoase precum ceară, plastic, metal, clei sau cerneală și pot declanșa un incendiu
– Dacă orezul dvs. a fost la temperatura camerei de mult timp sau a fost depozitat în frigider mai mult de o zi, aruncați-l. Orezul conține Bacillus cereus, o bacterie care poate persista în alimente și poate provoca otrăviri grave.

4. Lichide, uleiuri și supe

– Este bine să reîncălzești supele apoase. Pe de altă parte, supele groase cu piure pot fi puțin complicate. Supa va începe să explodeze cu artificii de picături de supă și se vor stropi peste tot în cuptorul cu microunde. Pentru a evita acest lucru, încercați să amestecați supa o dată pe minut sau să puneți o lingură de lemn în vas
– Nu faceți cafea cu microunde, deoarece va distruge gustul
– Laptele pentru bebeluși și formula instantaneu nu se încălzesc uniform atunci când sunt încălzite în cuptor cu microunde. Poate provoca apariția unor puncte fierbinți și vă pot arde bebelușul
– uleiul de măsline, struguri, susan și canola sunt de fapt grăsimi și nu se vor încălzi corect în cuptorul cu microunde

Related posts

De la petale la gem: Descoperirea călătoriei fermecătoare a fabricării gemului de trandafiri

Victoria

Cum am slăbit 5 kg în două luni: Metodele mele încercate și testate

Victoria

Răsfățați-vă cu Savarina de casă – desertul perfect pentru orice ocazie

Victoria

Leave a Comment

Shares