VictoriaOnline
FRUMUSETE SANATATE

7 paşi să-ţi speli părul în mod corect

Fiecare dintre noi ne spălăm pe cap de câteva ori pe săptămână, însă este foarte important şi modul în care facem acest lucru, din toate punctele de vedere. Pentru a avea un păr frumos şi sănătos depinde de grija pe care o acordăm atunci când folosim diverse produse, precum şampon, balsam sau măşti.

1. Trebuie să foloseşti un şampon care este potrivit tipului tău de păr şi să-l iei cu tine atunci când pleci în vacanţă sau în vizită pentru mai multe zile.

2. Nu este indicat să foloseşti şampon în mod excesiv, ci este bine ca înainte de a te spăla pe cap să-l diluezi cu apă într-un recipient, pentru ca părul să nu intre în contact direct cu şamponul concentrat.

3. Nu te spăla pe cap prea des, deoarece şamponul slăbeşte firul de păr. De două sau de trei ori pe săptămână este suficient. În condiţiile în care îţi speli părul zilnic, încearcă să nu foloseşti şampon.

4. Şamponul trebuie distribuit în mod egal pe păr, masându-ţi scalpul cu buricele degetelor. Prin această tehnică vei stimula circulaţia sângelui la nivelul rădăcinii părului şi vei elimina celulele moarte.

5. Părul trebuie foarte bine clătit după spălare, fără să laşi urme de şampon pe scalp. Este recomandat să clăteşti părul sub duş, nicidecum în chiuvetă.

6. Foloseşte un balsam adecvat tipului tău de păr şi lasă-l câteva minute înainte de a-l clăti. De asemenea, foloseşte-l doar pentru varfurile părului, deoarece prin aplicarea balsamului şi la rădăcină, părul îşi va pierde volumul şi va sta lipit de scalp. În condiţiile în care părul tău este foarte uscat, poţi folosi o mască de păr hidratantă.

7. Încearcă să-ţi usuci părul cu ajutorul unui prosop, înfăşurând părul în acesta. Evită frecarea lui, deoarece părul ud este sensibil şi se poate rupe mai mult decât de obicei.

Related posts

Sapunuri naturale, alternativa cosmetica tot mai preferata de publicul roman

Victoria

Greşeli de machiaj

Victoria

Machiajul pe timpul verii

Victoria

Leave a Comment

Shares