VictoriaOnline
BLOG

3 Mituri despre ALT – tag -uri

Importanta ALT tag-urilor este critica pentru SEO dar in jurul lor s-au creat cateva mituri despre care vom discuta in aceasta serie de advertoriale pentru optimizare seo.

Mitul 1: Se numesc „Alt Tags”

Ca sa fim mai exacti, aceste etichete ar trebui sa se numeasca „atribute alternative ale unei etichete de imagine”. Atributul ALT este un modificatori care ofera informatii descriptive despre imaginea numita intr-o eticheta de imagine individuala intr-o pagina de cod HTLM. Informatiile descriptive ale atributului ALT sunt utile pentru a ajuta clientii si motoarele de cautare.

Iata un exemplu:
<img src=”/images/hero-slideshow.gif”
width=”770″height=”360″ alt=”Lista jucarii de Craciun”/>
Un ALT atribut este o componenta a unei etichete de imagine. In acest exemplu, ALT atribut este „Lista jucarii de Craciun”.
Eticheta imaginii din exemplul de mai sus arata imaginea Listei jucariilor de Craciun pe pagina unui site, utilizand urmatoarele componente:
– img tag. Afiseaza imaginea pe o pagina.
– atributul src. Specifica ce fisier imagine sa fie afisat.
– atribute de inaltime si latime. Arata latimea si inaltimea la care ar trebui afisata imaginea.
– alt atribut. „Lista jucarii de Craciun”

Atributul alt este doar un element al unei etichete de imagine. Toata lumea intelege cand spune „alt tag”, dar de fapt nu este o eticheta. Este ca si cum ai arata un tractor si ai spune ca e o masina. Ceilalti vor intelege ca tu crezi ca tractorul este un vehicul, dar cel mai probabil vor spune ca esti mai putin experimentat in diferentierea tipurilor de vehicule.

Mitul 2. Toate alt atributele pot inlocui texte

Nu exista inlocuitor pentru continut textual unic pe pagina care sa fie vizibil si util pentru client. Daca o pagina contine numai continut bazat pe imagine fara text descriptiv, acesta va avea probleme de clasificare in motoarele de cautare.

Chiar si alt atributele perfect optimizate nu vor avea suficienta proeminenta pentru a face diferenta. Pur si simplu nu reprezinta semnale SEO suficient de puternice.

Mitul 3: Alt atributele sunt in mare parte importante pentru SEO

Dezvoltate initial pentru a optimiza accesibilitatea utilizatorilor cu probleme, alt atributele au devenit un element SEO in mintea tuturor. Aceasta este o mentalitate eronata si riscanta, pentru ca atributele ALT pot fi „optimizate” pentru SEO in anumite moduri ca le impiedica de fapt sa-si atinga scopul.

In realitate, nevoile SEO sunt cel mai bine folosite prin pastrarea in prim plan a adevaratului scop al alt atributelor: accesibilitatea.

Imaginati-va ca sunteti un consumator orb sau handicapat care foloseste un cititor de ecran pentru a naviga pe un site. Mai mult, instalati un plugin ca Fangs pentru Firefox care emuleaza cu un cititor de ecran pe masura ce scaneaza o pagina. Daca intampinati dificultati in navigarea unui site, este posibil ca un astfel de client sa aiba si mai multe probleme.

Alt Atributele sunt doar o parte a imaginii de accesibilitate, dar ele pot fie sa ajute, fie sa deranjeze. Advertoriale pentru optimizare seo va recomanda sa scrieti atribute scurte si descriptive pentru imagini, care sa-i ajute pe consumatori sa inteleaga despre ce este pagina si cum sa finalizeze actiunile dorite. In acest sens, veti putea sa faceti si optimizare seo fara sa va faceti griji despre folosirea unui continut prea stufos sau impanzit cu prea multe cuvinte cheie.

De exemplu, daca imaginea este pentru un produs, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri cand vorbim despre magazine online, numele produsului er putea un alt atribut adecvat. Daca site-ul dumneavoastra vinde produse de la mai multe branduri, adaugarea marcii la numele produslui poate fi o alta idee buna.

Ce informatii il vor ajuta pe client sa inteleaga si sa actioneze fara sa se simta complesit de prea multe cuvinte? Raspundeti la aceasta intrebari si iata, aveti alt atributele.

Exista si alte mituri legate despre atributele ALT. Despre ele in alte advertoriale pentru optimizare seo.

Related posts

4 greşeli frecvente de machiaj

Victoria

Ce poti vizita intr-un weekend in Gura Humorului?

Victoria

Ecranul laptopului clipeste  – de ce ? De ce palpaie ecranul laptopului meu?

Victoria

Leave a Comment

Shares